LSV-VOJVOĐANI: Pastor i Bakić sramotno ćutali na koncert čoveka koji širi versku i nacionalnu mržnju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pastor i Bakić sramotno ćutali na koncert čoveka koji širi versku i nacionalnu mržnju

Subotica, 8. jun 2023 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodina-VOJVOĐANI Subotica smatra da je izostanak reakcije čelnika grada Subotice Stevana Bakića i Balinta Pastora na koncert pevača šovinističke muzike Baje Malog Knindže u Novom Žedniku sramotan i da je u potpunoj suprotnosti sa tradicijom zajedničkog života u Subotici i Vojvodini.

LSV

Gradonačelnik i predsednik gradske skupštine morali su da učine sve da se koncert u dvorištu škole u Novom Žedniku zabrani, jer duboko narušava temelje pravne države koja poštuje ljudska i manjinska prava i garantuje borbu protiv diskriminacije.

Njima, očito je, ne smeta širenje verske i nacionalne mržnje, pevanje o osuđenim ratnim zločincima i ostatak repertoara primitivnog nacionalizma.

Kada se zna ko i kako vodi Suboticu, onda nas uopšte ne čudi što je naša sredina izgubila 30.000 stanovnika, ili jednu petinu, u poslednjih 30 godina.

Robert Damjanović Čokić
Odbornik LSV-VOJVOĐANI u Skupštini grada Subotice




Odbori LSV | Sreda, 10. 06. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front za osnivanje naučnih instituta

Vojvođanski front zalaže se za osnivanje naučnih instituta u Kikindi.
Odbori LSV | Utorak, 09. 06. 2020. | Komentara: 0

Vreme je za Zrenjanin iz kog se ne odlazi!

Iako naš Zrenjanin nažalost muči mnoštvo problema, najveći je bez sumnje odlazak ljudi, pogotovo mladih iz našeg grada i naših sela. Žalosno je gledati grad kako se gasi, sela kako nestaju, roditelje koji prate svoju decu u “bolje sutra” negde daleko odavde. 
Odbori LSV | Subota, 06. 06. 2020. | Komentara: 0

Pre 251 godinu naš grad je dobio Senat i Sud. 2020. Čedomir Janjić dobija crveni karton

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine podsećaju zrenjaninsku vlast da je istorija grada počela i pre njihovog dolaska na vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook