LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Vršac, 1. novembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. Ovakva diskriminacija ostalih regiona, posebno Vojvodine, postaje sramotna praksa. Njom se drastično krši 21. član Ustava Srbije i promoviše diskriminacija građana.

LSV

Jasno je i da vlast pogodnosti daje u sredinama u kojima se održavaju lokalni izbori.

Građani Vojvodine, kao i svi ostali građani Srbije, suočavaju se sa sve većim izazovima u održavanju finansijske stabilnosti. Povećanje cena osnovnih potrepština, poput plina i struje, dodatno opterećuje porodične budžete. U takvim okolnostima nedostupnost pogodnosti plaćanja računa na rate i otpisa kamate dodatno otežava situaciju i stvara osećaj nepravde.

Zahtevamo da ovakav diskriminatorski odnos momentalno prestane, ali s obzirom na to da znamo da je vlast u Srbiji duboko centralizovana, ne očekujemo bilo kakve izmene ustaljene prakse.

Jedino rešenje je promena vlasti i istinska decentralizacija države, koja će omogućiti iste uslove za sve delove države, pa i AP Vojvodine.

Marija Miljkov
Predsednica Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine- VOJVOĐANI
Vršac




Odbori LSV | Petak, 16. 04. 2021. | Komentara: 0

Skupština bez glasa

Šta to nije nije trebalo da se čuje na sednici Skupštine opštine Novi Bečej, kada je predsednik ove najvažnije lokalne institucije Milovan Baštovanov, bez ozvučenja govoreći sebi u bradu vodio ubrzanim tempom celo zasedanje, pitaju odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 13. 04. 2021. | Komentara: 0

Sve stranke da zajednički podrže izgradnju Kovid bolnice

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad poziva sve političke stranke na području grada da podrže izgradnju Kovid bolnice koja je osnov dugo očekivane i više nego potrebne nove bolnice u gradu.
Odbori LSV | Petak, 19. 03. 2021. | Komentara: 0

LSV Novi Sad će instirati na zaštiti Špilerove kuće

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad očekuje da Zavod za zaštitu spomenika kulture saopšti šta se tačno dešava sa čuvenom Špilerovom kućom u Petrovaradinu i šta se konkretno preduzima na zaštiti ovog spomenika kulture.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook