LSV-Vojvođani: Subotičana 18.000 manje, a SNS i SVM Vučića proglašavaju počasnim građaninom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Subotičana 18.000 manje, a SNS i SVM Vučića proglašavaju počasnim građaninom

Subotica, 29. jun 2023 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Subotica zahteva od odbornika Skupštine grada da odbiju predlog Komisije za dodelu zvanja i priznanja da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasi za počasnog građanina Subotice.

LSV

Odluka o dodeli priznanja Vučiću je samo još jedan primer političke poniznosti lokalne vlasti SNS i SVM, koja, u nedostatku konkretnih rezultata, pokušava da se dodvori vladajućoj eliti u Beogradu.

Politika podaništva, kojoj robuju vladajuće stranke u Subotici, samo šteti građanima.

Da su stvari sagledane realno, i bez želje da se „divi liku i delu“ predsednika republike, videlo bi se da je Subotica, za samo deset godina, izgubila 18.000 građana, ili gotovo 15% stanovništva. Egzodus građana Srbije je svakodnevan.
To je najznačajniji dokaz katastrofalnog rada celokupne vlasti, na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

Uz to, bilo je potrebno da se funkcioneri SNS i SVM samo prošetaju Suboticom i čuju koliko su građani uplašeni za svoju bezbednost zbog svakodnevnih oružanih incidenata krijumčarskih bandi.

Nije moguće da ne znaju da je i to odgovornost najviših organa vlasti, na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

Nadamo se da će u gradskoj Skupštini, prilikom glasanja o ovom predlogu Komisije, prevladati razum i da će se sprečiti nova sramota za Suboticu.

Robert Damjanović Čokić
Predsednik Gradskog odbora LSV-Vojvođani Subotica i odbornik u Skupštini grada Subotice



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook