LSV Zrenjanin: Pojačati prevoz od sela do grada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 10. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV Zrenjanin: Pojačati prevoz od sela do grada

Zrenjanin, 10. maj 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na izuzetno loše stanje autobuskog prevoza koji povezuje okolna sela i grad Zrenjanin i poziva predstavnike zrenjaninske vlasti da u saradnji sa prevoznikom  uvedu češće linije, kako bi se olakšao život ljudi na selu.

LSV

Stanovnici nekoliko zrenjaninskih sela su nam se kroz razgovor požalili na veoma slabu povezanost sela sa gradom.

Smatramo da je razlog i ovom, kao i skoro svim ostalim problemima koji muče građane, to što oni koji vode ovaj grad nemaju osećaj za to kako žive ljudi, pogotovo na selu. Sve je veća razlika između onih koji imaju mnogo i onih koji jedva preživljavaju i izgleda da na njihove potrebe ne misle zrenjaninski čelnici.

Nemaju svi stanovnici sela automobile, a još manje para za taksi prevoz, a često imaju potrebu da dođu u grad da obave šta im je neophodno, jer u selu nemaju lekara (najčešće dolaze samo nekoliko puta nedeljno), niti apoteke, moraju u grad radi kupovine i slično. Zato je problem što ne mogu da računaju na autobus kao na siguran prevoz. Isto tako, učenici su usmereni na grad zbog škole, ali i zbog društvenog života, a postojeći broj linija ne može da isprati njihove potrebe.

NIje ni čudo što nam se sela gase i što u njima ostaju samo najstariji stanovnici, jer vidimo na konkretnim i svakodnevnim životnim primerima da su sela potpuno zanemarena.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predstavnike zrenjaninske vlasti da “dignu glave iz peska” i urade bar jednom nešto u opštem interesu građana i obezbede pristojan prevoz između Zrenjanina i okolnih sela. To je njihova dužnost i to je najmanje što mogu da urade.

 

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina



Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook