LSV: Ko je odgovoran za pomor ribe u Staroj Tisi?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 07. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Ko je odgovoran za pomor ribe u Staroj Tisi?

Novi Sad, 07. jul 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Dejana Jovanova, direktora Javne ustanove „Rezervati prirode Zrenjanina“, da javnosti odgovori na sva pitanja vezana za pomor ribe u zaštićenom području „Ritova donjeg Potisja“.

LSV

Građani su prethodnih dana preko društvenih mreža saznali za pomor više tona autohtone ribe na lokalitetu Stara Tisa. Da li se ova katastrofa mogla sprečiti? Da li su nadležni sproveli sve potrebne mere zaštite? Hoće li neko snositi odgovornost?

Po sredi je, očito, nemar, javašluk i nestručnost u „Rezervatima prirode Zrenjanina“.

Da tragedija bude veća, u osnivačkom aktu ove javne ustanove stoji da su „Rezervati prirode Zrenjanina“ ustanova koja se bavi zaštitom prirode i ribljeg fonda. Potpuno je jasno da izostaju i zaštita prirode i zaštita ribljeg fonda.

Direktor Dejan Jovanov hitno mora da saopšti javnosti šta je uzrokovalo ovu katastrofu, ko je odgovoran za nju i ko će snositi odgovornost.

Oseća li i sam direktor Jovanov moralnu obavezu da mandat direktora „Rezervata prirode Zrenjanina“ vrati osnivaču, odnosno odbornicima Skupštine grada Zrenjanina?
Javnost čeka odgovore!


Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin




Odbori LSV | Četvrtak, 08. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pastor i Bakić sramotno ćutali na koncert čoveka koji širi versku i nacionalnu mržnju

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodina-VOJVOĐANI Subotica smatra da je izostanak reakcije čelnika grada Subotice Stevana Bakića i Balinta Pastora na koncert pevača šovinističke muzike Baje Malog Knindže u Novom Žedniku sramotan i da je u potpunoj suprotnosti sa tradicijom zajedničkog života u Subotici i Vojvodini.
Odbori LSV | Sreda, 07. 06. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Nedopustiva ležernost odgovornih za bezbednost u Novom Sadu

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Maja Mrnuštik rekla je za 021.rs da je izostala bilo kakva reakcija gradonačelnika, Skupštine grada i novosadske policije na brojne, gotovo svakodnevne slučajeve dojava bombi u školama, te da bi njihovo bilo kakvo javno oglašavanje bilo očekivano zbog funkcije na kojoj su.
Odbori LSV | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Uslov za razvoj Zrenjanina je odlazak nesposobne vlasti na čelu sa Salapurom

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI podseća bahatog i nesposobnog zrenjaninskog gradonačelnika Simu Salapuru da se danas navršavaju 254 godine od kada je naš grad carskom poveljom, dobio status Slobodnog carskog trgovišta, svoj prvi Senat i prvi gradski sud. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook