LSV: Ko je srušio spomenik Svetozaru Markoviću Tozi u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 06. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Ko je srušio spomenik Svetozaru Markoviću Tozi u Novom Sadu

Novi Sad, 6. maj 2023 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obaveštava javnost da je nadgrobni spomenik narodnom heroju Svetozaru Markoviću Tozi na Almaškom groblju u Novom Sadu srušen i pita KO JE ODGOVORAN ZA OVO.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine ZAHTEVA od nadležnih organa da hitno reaguju i utvrde uzrok devastacije spomenika te isti vrate u prvobitno stanje, na čast i ponos svih građanki i građana Novog Sada i Vojvodine.

U ovom vremenu relativizacije i prekrajanja istorije, i sam nemar je - saučesništvo!

Dok nam ulicama divljaju bezumni zločinci, dok se borimo protiv podizanja spomenika zločincima iz Drugog svetskog rata - devastiraju se spomenici istinskim herojima i ljudima kojima dugujemo SLOBODU.

Uz Žarka Zrenjanina i brojne druge, Svetozar Marković Toza  je bio simbol antifašizma u Vojvodini! Simbol borbe za bolje i SLOBODNO društvo.

Kada vlast sistematski radi na zatiranju i zanemarivanju antifašističke borbe i njenih postignuća, dobijemo ono čemu svedočimo od početka devedesetih pa do današnjih dana.

Ukoliko nadležni organi u najkraćem mogućem roku ne vrate nadgrobni spomenik u prvobitno stanje, Ligaši će to svojim rukama učiniti!

Maja Mrnuštik
predsednica Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Za punu platu kikindskih trudnica

KIKINDA - Đurđina Jerinkić, predsednica Foruma žena GrO LSV Kikinda, i Gordana Perunović Fijat, odbornica LSV u SO Kikinda, održale su 29. marta konferenciju za medije posvećenoj inicijativi LSV da se ženama na održavanju trudnoće dotira iznos do pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook