LSV: Prisetimo se heroja pobede nad fašizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 23. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Prisetimo se heroja pobede nad fašizmom

Novi Sad, 23. oktobar 2022 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim Novosađankama i Novosađanima 78. godišnjicu oslobođenja Novog Sada od okupatora u Drugom svetskom ratu.

LSV

Čuvanje sećanja na heroje koji su pokazali požrtvovanost i hrabrost u nameri da naš grad oslobode iz kandži fašizma predstavlja našu obavezu, naročito danas kada na delu vidimo pokušaj rehabilitacije zločinaca i kada one od kojih je grad oslobođen predstavljaju kao nevine žrtve.

Podsećamo da je Liga socijaldemokrata Vojvodine pre četiri godine podnela inicijativu da se železničko-drumski most u Novom Sadu nazove „Most 23. oktobra“. Drumsko-železnički most u Novom Sadu ni posle četiri godine od završetka i puštanja u saobraćaj nema zvanično ime i prihvatanjem ove inicijative Novi Sad bi potvrdio da se ponosi antifašističkom tradicijom i da na pravcu negovanja ove časne borbe nedvosmisleno ostaje.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad



Odbori LSV | Subota, 29. 10. 2011. | Komentara: 0

Finansirati projekte od kojih građani imaju koristi

SUBOTICA - Skupština Grada Subotice 27. oktobra je, na vanrednoj sednici, prihvatila Zaključke o daljem toku izgradnje kompleksa zatvorenih bazena SRC "Dudova šuma".
Odbori LSV | Petak, 21. 10. 2011. | Komentara: 0

Ligaši i ligašice odali počast oslobodiocima Sombora

SOMBOR - Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor, Foruma žena i Omladine LSV danas je, povodom Dana oslobođenja Sombora, položila venac na Partizanskom groblju, u čast palim borcima.
Odbori LSV | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin još bez dana grada

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton najavio je u utorak da će se na jednom od predstojećih jesenjih zasedanja lokalnog parlamenta pred odbornicima naći inicijativa o određivanju Dana grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook