LSV: Topli obrok i regres da ne ulaze u minimalac

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 08. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Topli obrok i regres da ne ulaze u minimalac

ZRENJANIN – Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović istakla je da su zrenjaninski radnici u nezavidnom položaju i da se suočavaju sa brojnim problemima od kojih je osnovni mala plata.

LSV

- Plate moraju da isprate realnost u kojoj su troškovi života sve veći, osnovne životne namirnice svakim danom sve skuplje. Jako je važno da topli obrok i regres ne ulaze u minimalac, kao i da se uvede univerzalno zdravstveno i penzijsko osiguranje - smatra Begović.

Na pitanje sa čime se suočavaju zrenjaninski radnici, kaže da je to veliki broj problema, pre svega male plate.

- Prosečna plata Zrenjaninaca manja je i od republičkog i od pokrajinskog proseka. Zrenjaninci imaju oko 30.000 dinara manju prosečnu zaradu od Beograđana. Oni se suočavaju sa nesigurnim poslom, ali nažalost neretko i veoma lošim uslovima na radu – kazala je Begović u izjavi za „Danas“.

(SzILSV, 08.05.2023)




Odbori LSV | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Botošani samodoprinosom grade selo

BOTOŠ - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, posetio je juče Mesnu zajednicu Botoš, gde je sa Živicom Paravodićem, predsednikom Saveta ove MZ, razgovarao o predstojećem referendumu, koji očekuje stanovnike Botoša, a na kojem će se izjašnjavati o samodoprinosu u tom mestu.
Odbori LSV | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Humanitarna pomoć iz Austrije za tri zrenjaninske škole

ZRENJANIN - Vladimir Milošev, predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin osvrnuo se na današnjoj konferenciji za novinare na značaj humanitarnog rada aktivistkinja i aktivista stranke, a posebno na prošlonedeljnu akciju dopremanja opreme za nekoliko škola na teritoriji grada.
Odbori LSV | Subota, 29. 10. 2011. | Komentara: 0

Osnovana Mesna organizacija LSV u Karađorđevu

KARAĐORĐEVO - U Karađorđevu je 26. oktobra održana Osnivačka skupština Mesne organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Karađorđevo. Na teritoriji ove Mesne zajednice ima 19 članova Lige socijaldemokrata Vojvodine. Jednoglasno su izabrani za predsednika Mesne organizacije Đorđe Marjanović, a za potpredsednicu Jelena Tankosić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook