LSV: Topli obrok i regres da ne ulaze u minimalac

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 08. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Topli obrok i regres da ne ulaze u minimalac

ZRENJANIN – Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović istakla je da su zrenjaninski radnici u nezavidnom položaju i da se suočavaju sa brojnim problemima od kojih je osnovni mala plata.

LSV

- Plate moraju da isprate realnost u kojoj su troškovi života sve veći, osnovne životne namirnice svakim danom sve skuplje. Jako je važno da topli obrok i regres ne ulaze u minimalac, kao i da se uvede univerzalno zdravstveno i penzijsko osiguranje - smatra Begović.

Na pitanje sa čime se suočavaju zrenjaninski radnici, kaže da je to veliki broj problema, pre svega male plate.

- Prosečna plata Zrenjaninaca manja je i od republičkog i od pokrajinskog proseka. Zrenjaninci imaju oko 30.000 dinara manju prosečnu zaradu od Beograđana. Oni se suočavaju sa nesigurnim poslom, ali nažalost neretko i veoma lošim uslovima na radu – kazala je Begović u izjavi za „Danas“.

(SzILSV, 08.05.2023)




Odbori LSV | Utorak, 23. 08. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini put ka decentralizaciji

ZRENJANIN - Nacrt zakona o javnoj svojini, kao i javna rasprava koja mu predstoji, je veliki uspeh i realizacija 11-ogodišnje inicijative Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenila je danas Ivana Ludoški, članica IO GrO LSV Zrenjanin. Ona je na konferenciji za novinare podsetila da je oko suštine teksta u velikoj meri postignuta saglasnost, a da se njegova dopuna očekuje kroz javnu raspravu.
Odbori LSV | Utorak, 16. 08. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski ligaši u akciji

ZRENJANIN - Dragan Nedeljkov, predsednik IO GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare značaj decentralizacije kulture i potrebu da se raznovrsni sadržaji, namenjeni, pre svega najmlađima, održavaju i u manjim naseljenim mestima. Dobar primer za to je i najnovija akcija LSV, pod nazivom "Deca su budućnost".
Odbori LSV | Četvrtak, 11. 08. 2011. | Komentara: 0

Grafit na prostorijama LSV u Pančevu

PANČEVO - U noći između 9. i 10. avgusta 2011. godine za sada nepoznati počinioci ispisali su ispod prozora sedišta GrO LSV Pančevo veliki grafit na kojem piše "pravoslavlje ili smrt".

- Nema sumnje da je ova poruka upućena Ligi socijaldemokrata Vojvodine " ocenjuje se u saopštenju Gradskog odbora LSV Pančevo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook