LSV: Ustavna žalba protiv Salapure, Domjeskova i Sakalaša

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 26. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Ustavna žalba protiv Salapure, Domjeskova i Sakalaša

Zrenjanin, 26. maj 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podneće Ustavnom sudu Srbije Ustavnu žalbu protiv gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure, načelnika Gradske uprave grada Zrenjanina Nenada Domjeskova i pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolta Sakalaša zbog kršenja Ustava, i to u delu koji reguliše nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine po pitanju upotrebe i načina isticanja pokrajinskih simbola.

LSV

Podsećamo da se, i pored brojnih zahteva, zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i dalje ne vijori na zgradi Skupštine grada Zrenjanina, što predstavlja drastično kršenje Ustava, zakona o nadležnostima AP Vojvodine, kao i Pokrajinske skupštinske odluke o izgledu i korištenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Salapura, Domjeskov i Sakalaš svesno krše Ustav, Zakon i Pokrajinsku skupštinsku odluku, ali i učestvuju u podmuklom negiranju autonomije Vojvodine i vojvođanskog identititeta i zbog toga moraju da snose posledice!

Odbornička grupa 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Četvrtak, 14. 02. 2013. | Komentara: 0

Ni Beograd, ni Novi Sad, već Zrenjanin

ZRENJANIN – Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, mr Vojislav Matić, zahvalio se danas svim zrenjaninskim ligašima i ligašicama na podršci i nesebičnoj pomoći, ističući svoje zadovoljstvo jer može da se pohvali da je deo tima koji je u ovoj predizbornoj kampanji radio isključivo uz pomoć resora iz Zrenjanina.
Odbori LSV | Utorak, 12. 02. 2013. | Komentara: 0

Sudbina Zrenjanina ne sme zadesiti Vojvodinu

NOVI SAD - Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine mr Vojislav Matić rekao je danas novinarima da su rezultati koje je LSV ostvarila kroz resore za koje je bila nadležna do majskih izbora najbolji pokazatelj odnosa prema Zrenjaninu.
Odbori LSV | Utorak, 05. 02. 2013. | Komentara: 0

Gradonačelnik Pančeva nema legitimitet

NOVI SAD – Šef odborničke grupe pančevačke Skupštine Miloš Veselinov istakao je juče za Radio-televiziju Vojvodine da gradonačelnik Pančeva Svetozar Gavrilović nema podršku Skupštine grada Pančeva i da njegova funkcija nema legitimitet. On je istakao da LSV kao jedino rešenje vidi raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook