Sudbina Zrenjanina ne sme zadesiti Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 02. 2013. | Komentara: 0

Sudbina Zrenjanina ne sme zadesiti Vojvodinu

NOVI SAD - Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine mr Vojislav Matić rekao je danas novinarima da su rezultati koje je LSV ostvarila kroz resore za koje je bila nadležna do majskih izbora najbolji pokazatelj odnosa prema Zrenjaninu.

LSV

U budžetu ostalo tri miliona evra projekata

- Liga je novoj vlasti nakon izbora ostavila u budžetu grada Zrenjanina tri miliona evra projekata, koje je trebalo uraditi. Podsećam da je izgradnja nove hale bila investicija koju je u potpunosti vodila Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina. Vrednost ove investicije bila je preko sedam miliona evra. Sanirani su svi mostovi u gradu, a u asfaltiranje ulica je uloženo preko dva miliona evra. Saniran je zatvoreni bazen - izjavio je Matić. On je podsetio da je u tom periodu obezbeđeno i 100 miliona dinara za potpunu rekonstrukciju magistrale u Zrenjaninu.

- Ulagano je u sela. U potpunosti je infrastrukturno opremljena industrijska zona jugoistok-Ečka i dobijena je upotrebna dozvola vrednosti investicije četiri miliona evra. Dovedena je Roda, a sa italijanskim Fulgarom je dogovoreno proširenje kapaciteta za 9000 kvadratnih metara i otvaranje novih radnih mesta. Meka plast je svoje poslovanje proširila za novih 150 radnih mesta, dok je nemački Drekslamajer svoje pogone proširio uposlivši još 1500 sugrađana i sugrađanki - objasnio je Matić.

Ni reči o novim investitorima

Kandidat Lige za poslanika u vojvođanskoj skupštini ocenio je da je situacija danas u potpunosti suprotna onome što je nekada bila tendencija uspeha. Matić je istakao da su svi projekti stopirani, a da se o novima ni ne razmišlja, kao i da o novim investitorima nema ni reči, a obećana ulaganja su zaboravljena.

On je podsetio i da su, zahvaljujući javnom preduzeću „Stambena agencija“, obezbeđena sredstva za rekonstrukciju zgrade Komiteta u vrednosti od 58 miliona dinara, kao i da su adaptirane Bukovčeva palata i objekat Šeherezade.

Kako je rekao, tada je započet i projekat izgradnje 100 stanova za socijalno stanovanje.
- Situacija danas je da se zgrade bukvalno urušavaju i padaju u sred bela dana, predstavljajući opasnost po živote ljudi. Sudbina miliona, obezbeđenih za sanaciju Komiteta, predstavlja pravu misteriju - istakao je mr Vojislav Matić.

Nova vlast donela skuplje grejanje, parking i prevoz

On je na današnjoj konferenciji za novinare istakao i da je, dok je Liga bila odgovorna za gradsku Toplanu, izgrađena kotlarnica za sistem daljinskog grejanja grada Zrenjanina, koja je, kako je ocenio, već tada opravdala uložena sredstva i omogućila da cena grejanja u Zrenjaninu bude ispod proseka u republici. Ipak, danas, tokom mandata aktuelne vlasti, Zrenjaninci grejanje plaćaju po skupljoj ceni.

- Umesto da nastavi sa započetim radom na poboljšanju standarda kvaliteta života, nova gradska vlast je u međuvremenu odlučila da građani Zrenjanina treba da plaćaju i skuplje parkiranje i gradski prevoz. Kao da nije dovoljno što su poskupele i osnovne namirnice, struja, gas, benzin... Pritom, svedoci smo i narušene bezbednosne situacije u Vojvodini o kojoj odbijamo da ćutimo. I pored toga što republička vlast to ignoriše, Liga socijaldemokrata Vojvodine nudi rešenje, dok ne bude kasno - upozorio je Matić, dodajući da, i pored evidentno lošeg vođenja zemlje koje na svojoj koži osećaju svi građani i građanke, vlast ovih dana najavljuje da će nastojati da se u Vojvodini raspišu vanredni pokrajinski izbori.

- Očigledno je da nije dovoljna vlast u republičkim institucijama, koje vode sumnjivi kadrovi, ili u lokalnim samoupravama, kao u slučaju Zrenjanina, koje se u potpunosti uništavaju, već sada žele da u potpunosti destabilizuju i Vojvodinu. Zbog toga, pozivam Zrenjanince i Zrenjaninke da ne dozvole da se takvi pitaju u vojvođanskim institucijama - istakao je mr Vojvislav Matić, kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, koji je ovom prilikom pozvao građane da mu pruže poverenje na glasanju u nedelju, 17.februara, i time smanje šanse da sudbina Zrenjanina zadesi Vojvodinu.
 
 (BILSV, 12.02.2013)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook