LSV: Ustavna žalba protiv Salapure, Domjeskova i Sakalaša

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 26. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Ustavna žalba protiv Salapure, Domjeskova i Sakalaša

Zrenjanin, 26. maj 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podneće Ustavnom sudu Srbije Ustavnu žalbu protiv gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure, načelnika Gradske uprave grada Zrenjanina Nenada Domjeskova i pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolta Sakalaša zbog kršenja Ustava, i to u delu koji reguliše nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine po pitanju upotrebe i načina isticanja pokrajinskih simbola.

LSV

Podsećamo da se, i pored brojnih zahteva, zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i dalje ne vijori na zgradi Skupštine grada Zrenjanina, što predstavlja drastično kršenje Ustava, zakona o nadležnostima AP Vojvodine, kao i Pokrajinske skupštinske odluke o izgledu i korištenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Salapura, Domjeskov i Sakalaš svesno krše Ustav, Zakon i Pokrajinsku skupštinsku odluku, ali i učestvuju u podmuklom negiranju autonomije Vojvodine i vojvođanskog identititeta i zbog toga moraju da snose posledice!

Odbornička grupa 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Petak, 30. 07. 2021. | Komentara: 0

Odgovorni za sramotu u vezi pijaće vode u Zrenjaninu moraju u zatvor!

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da građanima saopšti ko će i kada vratiti sredstva koja su šest godina izdvajana iz gradskog budžeta za izgradnju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 07. 2021. | Komentara: 0

Požar na deponiji u Zrenjaninu, građani se gušili u dimu

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da u najkraćem mogućem roku obavesti građane o uzrocima požara na gradskoj deponiji smeća, koja je u jučerašnjim večernjim satima izazvala formiranje gustog dima, praćenog smradom, u većem delu grada.
Odbori LSV | Četvrtak, 22. 07. 2021. | Komentara: 0

LSV zatražila da Novi Sad sarađuje sa Sarajevom, a ne samo Istočnim Sarajevom

Odbornička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine“ u Skupštini grada Novog Sada, predložila je na današnjoj sednici da se iz predloga dnevnog reda povuče Predlog odluke o uspostavlјanju saradnje Grada Novog Sada i Grada Istočno Sarajevo, a da se pokrene inicijativa za uspostavljanje saradnje sa Gradom Sarajevom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook