Lustracija nije lov na veštice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.

"Lustracija ne pretstavlja lov na veštice, niti je treba shvatiti kao oblik revanšizma ili osvete. Ali oni koji su se ogrešili o zakon, moraju za to i da odgovaraju " istakao je Ćirin. Takođe, on je podsetio da lustracija nije sprovedena iako zakon postoji već sedam godina, ističući kako je Vojislav Koštunica bio najveći kočničar u sprovođenju tog zakona. Ćirin je dodao da se Liga zalaže za produženje važenja zakona za još 10 godina.

"Lustracija je najbolje efekte imala u bivšoj Istočnoj Nemačkoj i Češkoj, ali i u drugim "mladim demokratijama" које su želele da se zaštite od reakcionih snaga bivšeg režima " podsetio je Dušan Vladislav, potpredsednik GrO LSV Vršac. U okviru kampanje "Podvuci liniju" vršački ligaši imali su i svoj štand u centru grada, na kojem su sugrađanima delili propagandni materijal i objašnjavali im cilj kampanje.

(BILSV, 27. 10. 2010.)




Odbori LSV | Utorak, 07. 06. 2011. | Komentara: 0

Prikupljeno više od 25.000 potpisa za ukidanje godišnje registracije traktora

SUBOTICA/BAČKA TOPOLA - Tokom akcije koju je Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula u više od dve stotine mesta u pokrajini, prikupljeno je više od 25.000 potpisa za inicijativu da se ukine zakonska obaveza godišnje registracije poljoprivrednih mašina
Odbori LSV | Utorak, 07. 06. 2011. | Komentara: 0

25 hiljada potpisa za trajnu registraciju traktora

SOMBOR - Liga socijaldemokrata Vojvodine je u proteklih mesec dana prikupila preko 25 hiljada potpisa za obustavu godišnje registracije traktora i druge poljoprivredne mehanizacije " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora LSV Sombor Dragan Nenadov.
Odbori LSV | Ponedeljak, 06. 06. 2011. | Komentara: 0

Ligi svako deseto mesto u skupštinama mesnih zajednica

SUBOTICA - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici zadovoljna je rezultatima koje je postigla na izborima za članove skupština mesnih zajednica, istakao je danas na konferenciji za novinare predsednik GrO LSV Subotica Veljko Vojnić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook