Marton: Devet od deset dinara u Srbiji je u državnom budžetu. Prekinućemo tu centralizaciju!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 15. 10. 2023. | Komentara: 0

Marton: Devet od deset dinara u Srbiji je u državnom budžetu. Prekinućemo tu centralizaciju!

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton ističe da je sramno to što zrenjaninska vlast ćuti o, kako je ocenio, katastrofalnom stanju finansija lokalne samouprave. Poručio je i da je poražavajuće koliko je snažna centralizacija u zemlji.

LSV

- Čak 91 odsto javnih finansija pripadaju nivou državne vlasti. Samo devet ide za AP Vojvodinu i sve lokalne samouprave. Odnedavno je stanje još gore, jer sada 100 odsto sredstava od kazni u saobraćaju odlazi u republički budžet, a ne kako je važilo po starom Zakonu o bezbednosti saobraćaja, da deo ostaje u gradovima i opštinama. Lokalne samouprave i bukvalno umiru. Nema para ni za osnovne potrebe, a državna vlast ima pune trezore, pa deli na kašičice. Verovatno na lepe oči - naveo je Marton.

(SzILSV-Vojvođani, 15.10.2023)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook