Marton: Ne iznenađuje me ništa vezano za Linglong, ali me plaši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 16. 08. 2024. | Komentara: 0

Marton: Ne iznenađuje me ništa vezano za Linglong, ali me plaši

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da ga nije iznenadila najava kineske kompanije Linglong da će povećati proizvodnju guma, ali da ga je to uplašilo.

LSV

Podsetimo, Linglong je nedavno najavio da će uložiti dodatnih 645 miliona dolara u proširenje proizvodnje u fabrici u Banatu, da će se proširiti na skoro 88.000 kvadrata i da će proizvoditi dodatnih milion pneumatika godišnje. Javnost još uvek nije zvanično obaveštena da je proizvodnja u ovoj fabrici počela.

– Nije me iznenadilo ništa vezano za Linglong, ali uplašilo me je, kao i sve Zrenjaninke i Zrenjanince. Mi ne znamo tačno da li se u Linglongu nešto sada proizvodi, koliko guma dnevno izlazi iz te fabrike, jednostavno ništa nije transparentno – rekao je Marton za televiziju N1.

– Pozivamo gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapuru da javnost obavesti o svim detaljima vezanim za rad Linglonga. Ćutanje mora da prestane. Zar da posle vode sada izgubimo i vazduh? Nikako to nećemo dozvoliti – dodao je odbornik LSV – VOJVOĐANI.

 (SzILSV – VOJVOĐANI, 16.08.2024)



Odbori LSV | Subota, 23. 01. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad će večno čuvati uspomenu na žrtve Novosadske racije

Novi Sad će večno u svom srcu čuvati uspomenu na sve žrtve januarskog pogroma 21, 22. i 23. januara 1942. godine. Ovo je mesto velike tuge, boli i velike obaveze za naš grad - da ne dozvolimo da se ikada više povampire ideologije koje su dovele do ovog zla, poručio je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić.
Odbori LSV | Subota, 19. 12. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Rešenje pijaće vode u Banatu nisu fabrike vode, već regionalni vodovod

Problem pijaće vode u Zrenjaninu nije rešen izgradnjom Fabrike vode. Situacija jeste bolja od kako Fabrika radi, ali problem i dalje postoji, jer, iako možda voda izlazi čista iz fabrike, ona prolazi kroz prljave i često bušne cevi, i do krajnjeg korisnika opet dolazi neupotrebljiva, izjavio je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. 
Odbori LSV | Petak, 18. 12. 2020. | Komentara: 0

Obećali smo i ispunili: Zaustavljamo prolazak teških kamiona kroz Detelinaru i Salajku!

Zabranjen je prolazak kamiona težih od pet tona kroz Ulice Kornelija Stankovića, Rumenačku, Rumenački put, Partizansku i Industrijsku! Time je Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad ispunio predizborno obećanje dato građanima u naseljima Detelinara i Salajka.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook