Menjaju statute preduzeća za partijske drugove

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2013. | Komentara: 0

Menjaju statute preduzeća za partijske drugove

NOVI SAD – Vladajuća koalicija u Novom Sadu usvojila je izmene Statuta Istorijskog arhiva kako bi omogućila aktuelnom v.d. direktora Milanu Paroškom da konkuriše za mesto direktora, pošto je izmenama omogućeno da se za direktora, pored istoričara i arheologa, te stručnjaka arhivarstva i muzeologije može birati i politikolog.

LSV

Šefica odbomičke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u novosadskoj skupštini Zlata Peričin, ocenila je danas za Blic da je prilagođavanje uslova za kandidate za direktore postalo masovna pojava.
– Dešava se da se uslovi menjaju od sednice do sednice Skupštine. To je nedopustivo, a govori o bahatom odnosu vladajuće većine i odsustvu prava, reda i poretka. Kandidati bi trebalo da ispunjavaju uslove koji su određeni, a ne da se uslovi prilagođavaju njima – rekla je Peričinova. Dodala je da se takvim ponašanjem obesmišljavaju Statuti kao osnovni akti preduzeća i ustanova.

(BILSV, 21. 05. 2013.)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook