Mi drugu domovinu nemamo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 24. 10. 2015. | Komentara: 0

Mi drugu domovinu nemamo

ČANTAVIR – Okupili smo se danas ovde i u još devet gradova i sela AP Vojvodine da bi se u njima zavijorile vojvođanske zastave. Narednog vikenda ćemo u drugih deset, pa u sledećih deset dok cela Vojvodina ne podigne ponosno svoje zastave i ne kaže jednu jednostavnu stvar - mi drugu domovinu od Vojvodine nemamo, svi smo mi Vojvođani i ne damo jedni druge i ne damo svoju zemlju, poručio je danas u Čantaviru lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 

LSV

Čantavirom je danas prodefilovala kolona sa stotinu zastava Vojvodine, a na štandu LSV su zatim prikupljani potpisi za inicijativu da se zaštite vojvođanske oranice.

– Kao što su prodali naftu ispod naših nogu, kao što su prodali nebo iznad naših glava, tako hoće da prodaju zemlju ispod naših nogu. Pa gde ćemo mi onda živeti – upitao je Čanak,  a zatim dodao da građanke i građani Vojvodine neće krenuti putem onih koji beže iz Sirije ne znajući gde će završiti. 
- Vojvođani neće biti izbeglice, oni imaju svoju zemlju. Ovo je naša zemlja i nikom je nećemo dati – rekao je predsednik LSV. 

– Uvereni smo da će građani Srbije vrlo dobro prepoznati našu dobru nameru da ljudi koji žive od zemlje mogu i dalje da žive od zemlje, a ne da imaju nelojalnu konkurenciju od onih koji će sutra pojaviti, kupiti za sitne pare našu zemlju i preprodati je za skuplje pare kad uđemo u Evropsku uniju – istakao je Čanak.

– Niko ne prodaje ono od čega živi. Neki kažu da je to protivno evropskom putu ove zemlje. Naprotiv, mi radimo upravo ono što su uradile i druge zemlje. Ako neko hoće da kupi oranice ovde u Čantaviru, neka dođe i neka prvo živi deset godina ovde i neka deset godina ovde jede hleb sa svima vama. I neka onda pod istim uslovima kupuje oranice jer onda znamo da to radi iz časne namere – istakao je Čanak. 

Govoreći o predstojećim izborima, Čanak je poručio da očekuje pobedu jer, kako kaže, „više nemamo prava da prepuštamo u ruke drugima našu sudbinu“.

– Mi ćemo pobediti bez obzira na sve halabuke, bez obzira na sve ratne bubnjeve u koje se udara. Mi ćemo pobediti zato što postojimo 25 godina i 25 godina nismo promenili ni slovo u našem programu. Mi ćemo pobediti zbog toga što smo 25 godina zajedno, zajedno i ne damo se. Ko može da se pohvali time – rekao je Čanak istakavši da smo svi okupljeni oko jedne ideje koja se može reći na mnogim jezicima ali zauzima isto mesto u srcu - ideja Vojvodine.

– Na sledećim izborima mi ćemo formirati pokrajinsku vladu i onda ćemo pokazati kako se brani Vojvodina svim srcem – istakao je lider LSV.

Odgovarajući kasnije na pitanje novinara o radikalizaciji vojvođanskog pitanja, Čanak je rekao da o tome sluša pred svake izbore, napominjući da se stvari radikalizuju kada se iscrpe sva legitimna i legalna sredstva.
– Mi moramo napraviti dovoljno legalnog i legitimnog pritiska da isteramo interese građana. Radikalizacija vodi u nasilje, nasilje nije ono za čim je Liga socijaldemokrata Vojvodine ikada posezala. Moram da vas podsetim, LSV je u svojih 25 godina organizovala hiljade demonstracija i nikada nismo imali nijedan nemir, a kamoli da je neko stradao. I to je jedna od stvari na koje smo najponosniji. Naravno, radikalizacija uvek postoji kao mogućnost kada se iscrpe legitimna i legalna sredstva, ali ne mislim da su ona iscrpljena – zaključio je lider LSV Nenad Čanak.

(BILSV, 24.10.2015)




Odbori LSV | Petak, 30. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pokrajinski sekretar Sakalaš mora da spreči kršenje Ustava Srbije u Zrenjaninu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani uputila je ponovo dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu kojim ga upoznaje sa višemesečnim neisticanjem zastave Autonomne Pokrajine Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina, čime se flagrantno krši Ustav Republike Srbije.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Subotičana 18.000 manje, a SNS i SVM Vučića proglašavaju počasnim građaninom

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Subotica zahteva od odbornika Skupštine grada da odbiju predlog Komisije za dodelu zvanja i priznanja da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasi za počasnog građanina Subotice.
Odbori LSV | Sreda, 28. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV - Vojvođani: Rešiti pitanje zgrade Doma vojske

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani postavlja pitanje predstavnicima zrenjaninske vlasti šta su učinili i šta planiraju da učine da se reši status zgrade Doma vojske (zgrada Trgovinsko-industrijske komore) i da se privede nameni.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook