Zrenjaninska vlast kriva što su plate u Zrenjaninu niže od republičkog i pokrajinskog proseka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 02. 08. 2023. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast kriva što su plate u Zrenjaninu niže od republičkog i pokrajinskog proseka

Zrenjanin, 2. avgust 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poručuje da su predstavnici zrenjaninske vlasti odgovorni za to što se u Zrenjaninu živi loše, čak ispod proseka pokrajine i republike.

LSV

Naime, novi podaci pokazuju da se Zrenjanin i dalje nalazi ispod republičkog i pokrajinskog proseka kada su u pitanju prosečne zarade. Ovo nas ni malo ne čudi, jer svakodnevno vidimo da su predstavnici zrenjaninske vlasti nesposobni da bilo šta urade u gradu, ali isto tako da obezbede novac iz pokrajinske ili republičke kase, a da ne pričamo o privlačenju investicija ili međunarodnih fondova.

Ono što dodatno soli našu zrenjaninsku ranu je činjenica da se Zrenjanin nalazi među pet najskupljih gradova za život.

Iako zaslužujemo da živimo kao normalan svet, mi, zahvaljujući nesposobnoj i nestručnoj vlasti, živimo u zanemarenom i zapuštenom gradu, bez ispravne pijaće vode, prekomerno zagađenog vazduha, oronule putne i svake druge infrastrukture.

Posledica svega toga je da Zrenjanin prema podacima završenog popisa ima 16.800 stanovnika manje u odnosu na broj iz popisa 2011. godine. Dakle, Zrenjanin je za deset godina izgubio stanovnika koliko broji cela opština Žitište.

Osnovni problem je što su oni koji donose odluke operisani od osećaja odgovornosti, nemaju nameru da rade u interesu građana, već su vođeni nekim drugim, pojedinačnim interesima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani poručuju da Zrenjaninci nisu građani drugog reda i nećemo dozvoliti da se tako tretiraju! Zrenjaninci više ne pristaju da budu taoci nerada i nesposobnosti gradskih čelnika.

 
Odbornička grupa LSV – Vojvođani
u Skupštini grada ZrenjaninaOdbori LSV | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

Vojvođani 17. decembra na izborima za republički i pokrajinski parlament imaju priliku da se izbore da se glas Vojvodine čuje u naredne četiri godine. Vojvodina može da bude faktor promene. Ali, da bi se glas zaista čuo potrebna je najšira mobilizacija građana.
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 
Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook