Zrenjaninska vlast kriva što su plate u Zrenjaninu niže od republičkog i pokrajinskog proseka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 02. 08. 2023. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast kriva što su plate u Zrenjaninu niže od republičkog i pokrajinskog proseka

Zrenjanin, 2. avgust 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poručuje da su predstavnici zrenjaninske vlasti odgovorni za to što se u Zrenjaninu živi loše, čak ispod proseka pokrajine i republike.

LSV

Naime, novi podaci pokazuju da se Zrenjanin i dalje nalazi ispod republičkog i pokrajinskog proseka kada su u pitanju prosečne zarade. Ovo nas ni malo ne čudi, jer svakodnevno vidimo da su predstavnici zrenjaninske vlasti nesposobni da bilo šta urade u gradu, ali isto tako da obezbede novac iz pokrajinske ili republičke kase, a da ne pričamo o privlačenju investicija ili međunarodnih fondova.

Ono što dodatno soli našu zrenjaninsku ranu je činjenica da se Zrenjanin nalazi među pet najskupljih gradova za život.

Iako zaslužujemo da živimo kao normalan svet, mi, zahvaljujući nesposobnoj i nestručnoj vlasti, živimo u zanemarenom i zapuštenom gradu, bez ispravne pijaće vode, prekomerno zagađenog vazduha, oronule putne i svake druge infrastrukture.

Posledica svega toga je da Zrenjanin prema podacima završenog popisa ima 16.800 stanovnika manje u odnosu na broj iz popisa 2011. godine. Dakle, Zrenjanin je za deset godina izgubio stanovnika koliko broji cela opština Žitište.

Osnovni problem je što su oni koji donose odluke operisani od osećaja odgovornosti, nemaju nameru da rade u interesu građana, već su vođeni nekim drugim, pojedinačnim interesima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani poručuju da Zrenjaninci nisu građani drugog reda i nećemo dozvoliti da se tako tretiraju! Zrenjaninci više ne pristaju da budu taoci nerada i nesposobnosti gradskih čelnika.

 
Odbornička grupa LSV – Vojvođani
u Skupštini grada ZrenjaninaOdbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.
Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin protiv nasilja: Oni uništavaju, mi popravljamo. Vratićemo pristojnost u Zrenjanin!

Kandidati za odbornike Skupštine grada koalicije "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" okrečili su kuću u naselju Mala Amerika, na kojoj su u dva navrata uništeni bilbordi.

Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook