Mrnuštik: Nedopustiva ležernost odgovornih za bezbednost u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 07. 06. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Nedopustiva ležernost odgovornih za bezbednost u Novom Sadu

NOVI SAD - Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Maja Mrnuštik rekla je za 021.rs da je izostala bilo kakva reakcija gradonačelnika, Skupštine grada i novosadske policije na brojne, gotovo svakodnevne slučajeve dojava bombi u školama, te da bi njihovo bilo kakvo javno oglašavanje bilo očekivano zbog funkcije na kojoj su. U svetlu poslednja dva velika, tragična događaja sa smrtnim ishodima, Mrnuštik kaže da je nedopustivo da ljudi koji su najodgovorniji da služe građanima javno ne govore ništa.

LSV

- Šta je problem da policija, koju svi plaćamo, izađe i saopšti kakvo je stanje bezbednosti? Šta je problem da se gradonačelnik oglasi, da bude na usluzi građanima u trenutku kad su mnogi u nekoj psihozi i strahu? Da na zahteve ne dobijemo ni odgovor, a kamoli da sazovu sednicu skupštine je zaista nedopustivo. Koliko se sa lakoćom nose s ovom potencijalno vrlo opasnom situacijom dokazuje i činjenica da mi i dalje imamo v.d. načelnika policije - šokirana sam - ukazuje Mrnuštik.

Ona smatra da bi građanima značilo kad bi se, u vidu konferencije, građanima Novog Sada obratili gradonačelnik i v.d. načelnik policije, na kojoj bi predočili situaciju i barem malo umirili građane. To misli iako je, kaže, politička neistomišljenica sa njima.

- Traže od nas da im blanko verujemo, a svakog dana ih neki događaji demantuju. Na njihovom mestu ne bih mogla da spavam dok se na neki način ne oglasim. Ćutanje na ovakve zahteve pokazuje nepoštovanje svih građana i nedopustivu ležernost, bez obzira na stranačku pripadnost. Ne znam šta treba da se dogodi da se udostoje - kaže predsednica GrO LSV-Vojvođani Novi Sad.

Mrnuštik smatra da nikakav policajac ispred škole neće sprečiti tragediju koja može da se dogodi unutar ustanove. 

- Da li su policajci ispred škola uopšte ispravna odluka, da li smo mi policijska država? Nigde nema dovoljno policajaca da spreče tragedije i treba raditi na prevenciji, na obrazovanju i dizanju svesti kako bi se uklonio taj govor nasilja, ali vidimo da se to ne dešava. Prvi naš predsednik to ne poštuje - dodaje ona.

Istakla je da LSV-Vojvođani i dalje pozivaju nadležne, u prvom redu gradonačelnika Milana Đurića i v.d. načelnika novosadske policije Gorana Radonjića, da se obrate Novosađanima i pokrenu javni diskurs o bezbednosnoj situaciji i uslovima u kojima, kaže, sva deca žive.

(SzILSV-VOJVOĐANI, 7.6.2023)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Nastavljena kampanja

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, nastavljena je i danas konferencijama za novinare u Vršcu i Bačkoj Topoli.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook