Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

Novi Sad, 20. novembar 2023 - Vojvođani 17. decembra na izborima za republički i pokrajinski parlament imaju priliku da se izbore da se glas Vojvodine čuje u naredne četiri godine. Vojvodina može da bude faktor promene. Ali, da bi se glas zaista čuo potrebna je najšira mobilizacija građana.

LSV

Predsednica novosadskog odbora Vojvođana LSV Maja Mrnuštik pozvala je građane Novog Sada, ali i cele Vojvodine, da se pridruže večerašnjoj tribini inicijative ProGlas i da učestvuju u borbi za nužne promene.

- Ne smemo propustiti ni minut vremena da se borimo za demokratiju i bolje stanje u Vojvodini, ali i celoj Srbiji. Zato ovim putem pozivam sve Novosađane, ali i sve Vojvođane da svojim dolaskom večeras podrže tribinu inicijative ProGlas u Novom Sadu, u Radničkom domu u 18 časova. To je inicijativna najumnijih ljudi ove zemlje, s kojima smo potpuno saglasni - da je glas najuspešnije sredstvo u borbi za demokratiju protiv režima. U tome ih podržavamo - rekla je Maja Mrnuštik.

Vojvođani LSV već su u ranijem periodu podržali inicijativu ProGlas, jer je Vojvodina oduvek bila sinonim za slobodu, različitost, kulturu i evropsku Srbiju, i takva mora i da ostane.

Tribina inicijative ProGlas održava se večeras, s početkom u 18 časova u zgradi Radničkog doma, na Bulevaru Mihajla Pupina 24.




Odbori LSV | Petak, 30. 07. 2021. | Komentara: 0

Odgovorni za sramotu u vezi pijaće vode u Zrenjaninu moraju u zatvor!

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da građanima saopšti ko će i kada vratiti sredstva koja su šest godina izdvajana iz gradskog budžeta za izgradnju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 07. 2021. | Komentara: 0

Požar na deponiji u Zrenjaninu, građani se gušili u dimu

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da u najkraćem mogućem roku obavesti građane o uzrocima požara na gradskoj deponiji smeća, koja je u jučerašnjim večernjim satima izazvala formiranje gustog dima, praćenog smradom, u većem delu grada.
Odbori LSV | Četvrtak, 22. 07. 2021. | Komentara: 0

LSV zatražila da Novi Sad sarađuje sa Sarajevom, a ne samo Istočnim Sarajevom

Odbornička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine“ u Skupštini grada Novog Sada, predložila je na današnjoj sednici da se iz predloga dnevnog reda povuče Predlog odluke o uspostavlјanju saradnje Grada Novog Sada i Grada Istočno Sarajevo, a da se pokrene inicijativa za uspostavljanje saradnje sa Gradom Sarajevom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook