Na šta se troši novac namenjen za upravljanje otpadom?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 18. 08. 2015. | Komentara: 0

Na šta se troši novac namenjen za upravljanje otpadom?

ZRENJANIN – Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Ildiko Bođo zatražila je danas od lokalne vlasti da kaže na šta se troši novac namenjen za upravljanje otpadom.

LSV

Ona je podsetila da je budžet za 2015. godinu predvideo 259.128.000 dinara, što je rebalansom uvećano na 265.048.000 dinara za zaštitu životne sredine, dodajući i da je u program rada JKP “Čistoća i zelenilo” za namenu upravljanja otpadom izdvojeno 73.740.000 dinara,  a za saniranje nesaniranog dela gradske deponije 22.000.000 dinara od kredita.
– Deveti od 12 meseci je na pragu, a građani Zrenjanina, posebno žitelji Bagljaša i MZ Sava Kovačević, umesto u rezultatima racionalnog i efikasnog trošenja pomenutih para Zrenjaninaca, guše se u nesnosnom smradu koji se širi sa deponije, koja usput i gori – istakla je odbornica LSV. Nadležne je pitala i kako je moguće da ceo grad vidi da deponija gori, a vatrogasci krenu u gašenje tek u večernjim satima?
– Kako je moguće da dim kulja i guši Zrenjaninca danima nakon gašenja požara? Ko je zapalio deponiju i ko će odgovarati za to – zapitala je Bođo na današnjoj konferenciji za novinare.

(BILSV, 18. 08. 2015)



Odbori LSV | Sreda, 21. 12. 2011. | Komentara: 0

Decentralizovati Suboticu formiranjem novih opština

SUBOTICA – Liga socijaldemokrata Vojvodine u Subotici pokreće veliku kampanju s ciljem da se formiraju posebne gradske opštine Čantavir, Bajmok i Palić, a reč je o staroj  ideji ligaša koju su kao vrednu pažnje tek u skorije vreme prepoznale i druge političke grupacije, istakao je juče na konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora LSV Subotica  Veljko Vojnić.
Odbori LSV | Utorak, 20. 12. 2011. | Komentara: 0

Neophodno više ulaganja u kulturu

ZRENJANIN - Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu može da se pohvali brojnim realizovanim aktivnostima tokom ove godine, u koje se ubraja preko 30 književnih večeri, tribine, radionice za decu, promocije radova dobitnika književnih priznanja, obeležavanje tradicionalnih manifestacija i značajnih jubileja, kao i rad sa fondovima „Todor Manojlović“ i „Ljilja i Milka Mijatov“.
Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Pokrenut ciklus tribina na temu poljoprivrede

PANČEVO - Pred brojnim poljoprivrednicima, okupljenim na poziv MO LSV Banatski Brestovac i GrO LSV Pančevo, sinoć je u Banatskom Brestovcu održana tribina na kojoj je dr. Radovanka Jakovljev-Lazić  održala predavanje na temu organske prozvodnje, preventive i zaštite bilja i upotrebe hemijskih preparata u povrtarstvu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook