Na šta se troši novac namenjen za upravljanje otpadom?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 18. 08. 2015. | Komentara: 0

Na šta se troši novac namenjen za upravljanje otpadom?

ZRENJANIN – Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Ildiko Bođo zatražila je danas od lokalne vlasti da kaže na šta se troši novac namenjen za upravljanje otpadom.

LSV

Ona je podsetila da je budžet za 2015. godinu predvideo 259.128.000 dinara, što je rebalansom uvećano na 265.048.000 dinara za zaštitu životne sredine, dodajući i da je u program rada JKP “Čistoća i zelenilo” za namenu upravljanja otpadom izdvojeno 73.740.000 dinara,  a za saniranje nesaniranog dela gradske deponije 22.000.000 dinara od kredita.
– Deveti od 12 meseci je na pragu, a građani Zrenjanina, posebno žitelji Bagljaša i MZ Sava Kovačević, umesto u rezultatima racionalnog i efikasnog trošenja pomenutih para Zrenjaninaca, guše se u nesnosnom smradu koji se širi sa deponije, koja usput i gori – istakla je odbornica LSV. Nadležne je pitala i kako je moguće da ceo grad vidi da deponija gori, a vatrogasci krenu u gašenje tek u večernjim satima?
– Kako je moguće da dim kulja i guši Zrenjaninca danima nakon gašenja požara? Ko je zapalio deponiju i ko će odgovarati za to – zapitala je Bođo na današnjoj konferenciji za novinare.

(BILSV, 18. 08. 2015)



Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.
Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook