Napredak Vojvodine zahteva promenu sistema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 19. 04. 2012. | Komentara: 0

Napredak Vojvodine zahteva promenu sistema

BELA CRKVA – Tribina Lige socijaldemokrata Vojvodine u Beloj Crkvi održana je juče u sali Centra za kulturu, a pred oko 300 članova i simpatizera govorili su predsednik LSV Nenad Čanak, predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, prva na listi za lokalne izbore i kandidatkinja za poslanicu u Skupštini AP Vojvodine po većinskom sistemu Sandra Ristić, kao i agronom Miroslav Raletić.

LSV

Nenad Čanak je prisutne upoznao sa svakodnevnim problemima u Vojvodini, čiji se uzroci nalaze u lošim sistemskim rešenjima. Kao rešenje ponudio je izmene koje je moguće izvesti samo ako, kako je naveo, Liga bude imala dovoljno poslanika u Pokrajini i Republici. Dušan Jakovljev je upozorio da, zahvaljujući lošim sistemskim rešenjima, Vojvodina i nema pravi podatak o tome koliko ukupno javnih prihoda ostvaruje, a prisutne je upoznao i sa namerom da se to promeni, uključujući tu i promene u oblastima zdravstva, penzijskog i socijalnog osiguranja. Sandra Ristić je jučerašnju tribinu iskoristila da predstavi ciljeve i zadatke na kojima će Liga raditi kada posle 6. maja bude u situaciji da formira opštinsku vlast, kao i svoj program za koji će se zalagati kada bude izabrana za poslanicu u skupštini AP Vojvodine. Miroslav Raletić je prisutne upoznao sa agrarnom strategijom. Lider LSV Nenad Čanak je, nakon obraćanja govornika, na binu pozvao sve kandidate na listi za lokalne izbore i predložio im da se obrate sugrađanima i kažu nešto o svojim planovima u opštinskoj skupštini, što su oni i iskoristili, istovremeno se obavezavši na veliki rad kako bi se u Beloj Crkvi i Vojvodini živelo bolje.

(BILSV, 19. 04. 2012.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook