Ne sme se nasilnički menjati izborna volja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 06. 07. 2012. | Komentara: 0

Ne sme se nasilnički menjati izborna volja

ZRENJANIN - Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dejan Čapo potvrdio je danas da je odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina, prešla u Srpsku naprednu stranku i na taj način predala svoj odbornički mandat.

Dejan Čapo

- Dosadašnja odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine, Lukrecia Ursulesku iz Ečke, za koju smo se plašili da je nestala, iako smo još juče čuli informaciju od žitelja Ečke i njenih komšija da je ona prodala svoj mandat Srpskoj naprednoj stranci, se danas pojavila na sednici Skupštine grada Zrenjanina, koja je ujedno i nelegalna, jer je predsednik Skupštine Aleksandar Marton, zakazao za utorak, 10.jul.
Ona se pojavila sa svim odbornicima SNS-a i SPS-a i potvrdila naše sumnje da je prodala svoj mandat – istakao je Dejan Čapo.

On je upitao kako je moguće da, posle svih tvrdnji SNS-a o izbornoj krađi, a o čemu sada ćute, upravo oni otvaraju tržište na političkoj sceni grada Zrenjanina i, kako je ocenio, narušavaju na taj način izbornu volju građanki i građana Zrenjanina.

- Smatramo da je to prekrajanje izborne većine i nedemokratski način vođenja politike u gradu. Podsećam da je još 2000. godine naš odbornik, Jan Svetlik, bio kidnapovan kako ne bi dao skupštinsku većinu. Istorija se ponavlja; ponovo se nasilnički ulazi u Skupštinu, a sve u režiji partije koja sebe naziva demokratskom i proevropskom - Srpskom naprednom strankom – rekao je Čapo.

On je dodao da veruje da će se i nadležni organi uključiti u rešavanje ovog slučaja i da će građanke i građani Zrenjanina prepoznati nelegalan način na koji se danas došlo do skupštinske većine, dodajući da očekuje mogućnost uvođenja privremenih mera ili ponavljanje izbora.

- Izborna volja ne sme da se prekraja na ovaj način: grubo i nasilnički. SNS je na nedemokratski način došla do skupštinske većine i otvorila tržište na političkoj sceni grada Zrenjanina. Od toga će najviše štete imati građanke i građani Zrenjanina, jer ovakva vlast neće štititi njihove interese – zaključio je Dejan Čapo.

(BILSV, 06.07.2012.)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Nastavljena kampanja

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, nastavljena je i danas konferencijama za novinare u Vršcu i Bačkoj Topoli.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook