Nedomaćinsko vođenje grada košta sve Zrenjanince

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 03. 03. 2020. | Komentara: 0

Nedomaćinsko vođenje grada košta sve Zrenjanince

Zrenjanin, 03. mart 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje nedomaćinsko vođenje grada od strane bahatih predstavnika lokalne vlasti u Zrenjaninu.

LSV

Iako je primera neodgovornog upravljanja finansijama građana Zrenjanina mnogo, najsvežiji vidimo u opredeljenju gradskih vlasti da rekonstrukciju javne rasvete sprovedu tako što će postojeće živine svetiljke zameniti natrijumovim umesto, kao što je praksa u svetu, ledovim svetiljkama. LED svetiljke dostupne na tržištu su daleko bolji izbor od natrijumovih, čak i kada se uzme u obzir razlika u ceni. Razlika u efikasnosti i očekivanom radnom veku višestruko je na strani LED svetiljki (LED svetiljke traju 3 do 4 puta duže nego natrijumove), kao i ostvarena ušteda energije.

Pitamo se zašto su se onda gradski čelnici opredelili za natrijumove svetiljke. Kada se već radi posao i izdvajaju ozbiljni novci, zašto se posao ne uradi kako treba? Zašto se nisu uradile stručne analize? Zbog čega se nije sprovela javna rasprava? Osim ovoga, sumnju u dobre namere donosioca ove odluke dodatno izazivaju i brojne primedbe ponuđača na nezakonitost konkursa. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava bahate predstavnike vlasti da je novac kojim upravljaju novac svih građana Zrenjanina i da su zato u obavezi da ga troše najracionalnije moguće. Ukoliko nisu sposobni za to, neka se povuku kako građani Zrenjanina ne bi trpeli zbog njihovog neodgovornog rukovođenja gradskim poslovima. 

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin



Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Jednom registrovati traktore, a ne svake godine

SOMBOR - Liga socijaldemokrata Vojvodine će tražiti da Vlada Republike Srbije hitno promeni svoju odluku i da se registracija traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine.
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici u teškoj situaciji

SUBOTICA - Potpredsednik gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici Tibor Murenji i član Izvršnog odbora GrO Stevan Tonković obavestili su danas na konferenciji za štampu javnost da LSV pokreće akciju u kojoj će tražiti podršku građana za zahtev da se promeni propis koji poljoprivrednike obavezuje da svoje traktore, kombajne i ostale mašine registruju svake godine.
Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine na Skupštini opštine Vrbas

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine zavijorila se i na zgradi Skupštine opštine Vrbas. To je 12 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook