Nedopustiv govor mržnje

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 13. 06. 2018. | Komentara: 0

Nedopustiv govor mržnje

Zrenjanin, 13.06.2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje precrtavanje naziva mesta na jezicima nacionalnih zajednica na tablama na ulazu u nekoliko zrenjaninskih sela. Na ovaj način se krše prava nacionalnih manjina na službenu upotrebu jezika i pisma.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća neodgovorne i bahate predstavnike zrenjaninske vlasti da su svi građani jednaki, da su prava manjina zagarantovana Ustavom i zakonima ove države. Konkretno, pravo na upotrebu svog jezika i pisma za manjinske zajednice omogućeno je Ustavom Republike Srbije, Zakonom o službenoj upotrebi jezika i pisama, Zakonom o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, ali i Statutom grada koji definiše koji su jezici u službenoj upotrebi na teritoriji našeg grada.

Smatramo da je sramota što se čelnici zrenjaninske vlasti nisu pozabavili ovim problemom i preduzeli mere da pronađu počinioce, nego su čak dozvolili da tako preškrabane table stoje već nekoliko meseci.

Istovremeno izražavamo zabrinutost zbog atmosfere u društvu koja je dovela do ovakvog vandalskog akta i čina govora mržnje. No, šta očekivati kada vlast umesto da bude servis svih Zrenjaninaca i Zrenjaninki bez obzira na nacionalnu, versku pripadnost i ideološke poglede, svojim nečinjenjem i nerešavanjem problema, radi na radikalizaciji odnosa u našem gradu.

Vojvodina je zbog svoje multietničnosti lakmus papir za stanje demokratije u zemlji i ne dozvoljavamo da vlast svoje političke stavove isprobava na Vojvodini, odnosno Zrenjaninu.
Pripadnici nacionalnih manjina u Zrenjaninu nisu građani drugog reda i zahtevamo da se njihova prava poštuju, a oni tretiraju kao svi ostali naši sugrađani.

Zahtevamo da predstavnici gradske vlasti odmah očiste ili zamene table i vrate ih u prvobitno stanje! Prekinite sa javašlukom i igranjem politike!

mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe LSV
u Skupštini grada Zrenjanina
Odbori LSV | Subota, 14. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV za punu autonomiju Vojvodine

PANČEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine sinoć je na predizbornim tribinama u Glogonju, Dolovu i Opovu predstavila svoj program. Meštani Glogonja imali su prilike da čuju potpredsednicu Izvršnog odbora LSV Maju Sedlarević, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Daniela Petrovića i državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Duška Radakovića.
Odbori LSV | Četvrtak, 12. 04. 2012. | Komentara: 0

Tim za bolju Vojvodinu

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton, direktor Gradske narodne biblioteke ''Žarko Zrenjanin'' mr Vladimir Vasiljev i predsednik Saveta Mesne zajednice Čenta Jovica Momirov predstavili su se u utorak kao kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanike u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.  
Odbori LSV | Sreda, 11. 04. 2012. | Komentara: 1

Vojvođanske banke su bile kičma vojvođanske privrede

MOKRIN - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ukazao je sinoć na tribini u Mokrinu da Ujedinjeni regioni Srbije nemaju šta da ujedinjuju, jer u Srbiji ni ne postoje regioni, osim Vojvodine koja se jedino može smatrati regionom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook