Netransparentnost procesa i nesposobnost lokalne samouprave nas dovode u situaciju da budemo zabrinuti zbog Ečke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 09. 2021. | Komentara: 0

Netransparentnost procesa i nesposobnost lokalne samouprave nas dovode u situaciju da budemo zabrinuti zbog Ečke

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i šef odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina Bojan Kostreš izjavio je da nas netransparentnost procesa i nesposobnost lokalne samouprave dovode u situaciju da budemo zabrinuti zbog izgradnje pet petospratnica u selu Ečka kraj Zrenjanina. 

LSV

Naime, odlukom Gradskog veća grada Zrenjanina predloženo je Skupštini grada da po hitnom postupku usvoji takvu odluku, uprkos protivljenju stručnjaka da se poveća dozvoljena spratnost objekata koji se grade u zrenjaninskim selima. Mediji navode da se iza svega krije ustupak zahtevu kineske kompanije Linglong koja želi da izgradi kompleks od pet petospratnica i tamo naseli svoje radnike, a verovatno i kineske radnike, graditelje budućeg auto-puta Beograd-Zrenjanin.

– Najveći problem sa Linglongom je netransparentnost postupka i činjenica da građani Zrenjanina, Vojvodine, ali i čitave Srbije, u stvari, jako malo znaju o dogovoru između Republike Srbije i NR Kine vezano za ovu fabriku i šta je sve predviđeno i šta je obećano da će se uraditi kao kontrausluga činjenici da ova fabrika dolazi baš u Srbiju i Zrenjanin – kaže za portal „Luftika“ Bojan Kostreš.

On napominje da se ne zna kakvi će biti ekološki standardi, zbog čega se dovode strani radnici i koliko će ih biti dovedeno i da li će gradska uprava biti u stanju da kontroliše ovaj proces, naročito ako se ima u vidu činjenica da više od 10 godina nisu u stanju da obezbede pijaću vodu građanima Zrenjanina, a nisu bili u stanju ni da zatvore kafileriju koja je godinama trovala vazduh, već je to morala da uradi pokrajinska administracija.

– Dakle, netransparentnost i procesa i nesposobnost lokalne samouprave nas dovode u situaciju da budemo zabrinuti – zaključuje Kostreš.

(SzILSV, 23.09.2021)



Odbori LSV | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Beskompromisno protiv ksenofobije i antisemitizma

SOMBOR - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine saopštio je danas, povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, rasizma, antisemitizma i ksenofobije, da je Sombor nekada bio smatran za izrazito miran vojvođanski grad, a da su poslednjih godina, Somborce, opterećene ratom u okruženju i krizom, uznemirili su događaji koji se ne uklapaju u pozitivnu somborsku tradiciju.
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

U Bačkoj Topoli obeležavanje Dana borbe protiv fašizma

BAČKA TOPOLA - „Fašizam ovde neće proći" moto je tribine kojom će LSV u Bačkoj Topoli u sredu 9. novembra obeležiti Međunarodni dan borbe protiv fašizma, ksenofobije i antisemitizma - najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Karolj Vekonj i šef Izbornog štaba Opštinskog odbora LSV Bačka Topola Dejan Keresteš.
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Škola i dalje bez fiskulturne sale

BAČKA PALANKA - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka Vladimir Trkulja skrenuo je danas pažnju javnosti na nesposobnost ove, ali i prethodnih, opštinske vlasti u tom mestu. On je u saopštenju za javnost, kao jedan od problema izdvojio činjenicu da Osnovna škola u centru Bačke Palanke, koja postoji više od 100 godina, nema fiskulturnu salu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook