Novi Sade, srećan ti 9. maj, Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 09. 05. 2020. | Komentara: 0

Novi Sade, srećan ti 9. maj, Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom!

Novi Sad, 09. maj 2020 - Novi Sad je nama glavni grad i danas je tamo gde mu je i mesto: u srcu Evrope.
 
I ponosni smo na to što je prošle godine Novi Sad 9. maj dočekao kao Omladinska prestonica Evrope i što će sledeći dočekati kao Evropska prestonica kulture.

LSV
 
Današnji dan je i podsetnik da je Evropska unija kojoj težimo zasnovana na antifašizmu.
 
Na žalost, fašizam u našoj zemlji i našem gradu pokušava da digne glavu.
 
Nismo zaboravili na to da je pre godinu dana nekoliko mladića pretuklo građane na ulici i u njihovim dvorištima zato što im se nije dopala njihova nacionalna pripadnost.
 
U međuvremenu, bili smo svedoci raznih fašističkih grafita po gradu.
Među njima se posebno izdvaja onaj iz januara koji je bio ispisan kod Spomenika žrtvama racije, a čiji vinovnici još nisu pronađeni.
 
Nedavno smo podsetili građane, a danas ćemo ponoviti: Fašizam je i razbijanje glava političkim protivnicima. Fašizam su i ubistva, praćenje, uznemiravanje i pretnje novinarima koje traju od devedesetih.

Fašizam predstavljaju i grupe batinaša na ulicama koje nikada ne odgovaraju za svoja nedela i pokušaji prekrajanja istorije i od fašista i domaćih izdajnika ubica naprave žrtve.

Već tri decenije smo brana fašizmu i bićemo to i dalje.

Vojvođanski front- ujedinjeni za Novi Sad
(Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Zajedno za Vojvodinu)



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook