Novi urbanistički plan nepovoljan za Pančevce

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 08. 2014. | Komentara: 0

Novi urbanistički plan nepovoljan za Pančevce

PANČEVO - Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva oštro su juče kritikovali nameru gradskih vlasti da na današnjoj sednici usvoje urbanistički plan koji će omogućiti izgradnju pruge kroz Misu.

LSV

LSV smatra da ovu Predlog odluke o donošenju detaljne regulacije za deo drumske i železničke obilaznice oko Beograda treba skinuti sa dnevnog reda, uz ocenu da je gradska vlast odlučila da pokrene inicijativu za promenu Republičkog urbanističkog plana samo zbog najavljenog protesta građana.  

- Nedopustivo je da gradska vlast tako neodgovorno „brani“ interese građana i građanki Pančeva, posebno onih koji žive na Staroj Misi. Jer po ovom nacrtu, stanovnici Stare Mise će dobiti dva koloseka sa međunarodnim saobraćajem, sa 25 prolazaka dnevno, na svega 6 metara od kuća koje se nalaze pored pruge - rekao je odbornik LSV u pančevačkoj Skupštini Vladan Keljević i dodao:
- Zavod za zaštitu životne sredine je izneo negativno mišljenje o tome, a u jednom od mišljenja Komisije za planove Grada Pančeva stoji da na osnovu svega prethodno navedenog Komisija za planove smatra da je rešenje dato predmetnim Nacrtom plana u skladu sa planovima višeg reda. Ali takođe smatra da je nepovoljno za Grad Pančevo i upozorava na posledice koje mogu nastati usvajanjem ovog predmeta. Šta još treba da se dokaže našoj gradskoj vlasti, a da ona prvi put odgovorno postupi.

On je istakao i da je vlast najavila da će se Nacrt plana kasnije menjati, odnosno da će se pruga izmestiti.
- To je još nešto što je neodgovorno, jer ovaj Nacrt mora da se skloni sa dnevnog reda i da se izmenjen stavi na dnevni red, a ne da se ovakav usvoji, pa da mi nekom inicijativom to kasnije menjamo - zaključio je Vladan Keljević.

(BILSV, 14.08.2014)



Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Prevencija je najbolji lek

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana zdravlja, koji se svake godine obeležava 7. aprila na dan kada je pri Ujedinjenim nacijama osnovana Svetska zdravstvena organizacija, u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u organizaciji Gradske organizacije Foruma žena LSV Zrenjanin, upriličena je tribina na temu "Prevencija umanjuje rizik".
Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Preko 530 potpisa za Liginu inicijativu

BAČKA TOPOLA - Aktivisti Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola prikupili su do sada više od 530 potpisa podrške inicijativi LSV da trudnice u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini tokom porodiljskog odsustva imaju pravo na punu platu, izjavila je danas predsednica Foruma žena OO LSV Bačka Topola Hajnalka Malacko Virag.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook