Obeležen Dan Dunava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 29. 06. 2012. | Komentara: 0

Obeležen Dan Dunava

NOVI SAD - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad organizovao je akciju povodom obeležavanja 29. juna, Dana Dunava, postavivši izložbu fotografija ove reke na Keju žrtava racije. Ligašice i ligaši želeli su da na simboličan način podsete na važnost Dunava, s obzirom na to da od 2.850 kilometara koliko je njena dužina, čak 588 kilometara prolazi kroz Srbiju.

LSV

- Dan Dunava je manifestacija koja se obeležava u čak u 29 gradova širom Vojvodine i čitave Srbije. Ovaj dan treba da postoji da nas podseti na privilegije života pored Dunava. Nažalost, još uvek ovakve "praznike" moramo da koristimo da bismo podsetili na loše ponašanje pojedinaca i nebrigu o obalama reke, kad Dunav koristimo kao kantu za smeće. Voda je najznačajniji, ali i najranjiviji eko-sistem na planeti - rekla je pomoćnica ministra u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije i predsednica Stručnog saveta za zaštitu životne sredine i održivi razvoj u LSV dr Danica Baćanović.

Podsetila je da u svom programu u oblasti zaštite životne sredine, Liga poseban značaj daje vodama, njihovom kvalitetu, ali i čovečijem ponašanju prema njima.
-U okviru akcionog plana posebno smo istakli oblasti upravljanja otpadom i kvalitetom vode i značaj uređenja deponija i postavljanja prečišćivača. I jedno i drugo je od velikog značaja za Dunav. Svedoci smo, a samim tim i imamo obavezu da koliko god je to moguće pokušamo da zaštitimo ono za život najbitnije, a bez čega nikako ne možemo – vodene površine i naš Dunav  – kazala je Baćanović.

(BILSV, 29.06.2012.)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook