Obeležen Međunarodni dan dece

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 05. 06. 2012. | Komentara: 0

Obeležen Međunarodni dan dece

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin je 2. juna, povodom Međunarodnog dana dece, u centru grada organizovala izložbu sitnih životinja, namenjenu najmlađim sugrađanima.

Aleksandra Khalaf

- Tom prilikom podeljene su i plišane igračke. Ovo je samo deo naših aktivnosti posvećen deci – istakla je na današnjoj konferenciji za novinare Aleksandra Khalaf, predsednica  Saveta za socijalnu politiku GrO LSV Zrenjanin, podsećajući  da je preko tri hiljade dece i njihovih roditelja prošlog leta učestvovalo u tradicionalnoj manifestaciji  "Pozorištance", koja se održavala u gradu i trinaest naseljenih mesta.

- Takođe smo nosioci mnogih akcija među kojima je i "Knjiga se srcem daje". Organizovana je i tribina pod nazivom "Biti ili ne biti dete" koja je naš doprinos Prednacrtu građanskog zakonika koji se odnosio na onaj deo koji zabranjuje kažnjavanje dece. Insistirali smo na jednakim šansama za odrastanje dece  kako u gradu tako i u naseljenim mestima – naglasila je Aleksandra Khalaf. Ona je  zaključila da se jedino konkretnim delovanjem mogu podstaći efikasniji rezultati u  lokalnoj zajednici.  

(BILSV, 05.06.2012.)






ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook