Obeležen Međunarodni dan socijalne pravde

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 24. 02. 2015. | Komentara: 0

Obeležen Međunarodni dan socijalne pravde

BAČKA TOPOLA – Oko 10 odsto stanovništva u Srbiji, živi u teškom siromaštvu, a mnoge društvene grupe nalaze se na marginama društvenog života, u nemogućnosti da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, stanovanje, istaknuto je na tribini koja je povodom obeležavanja Međunarodnog dana socijalne pravde održana u organizaciji Opštinskog odbora LSV Bačka Topola.

LSV

Učesnici tribine su napomenuli da su medju najugroženijima stariji od 65 godina, te da u toj populaciji 27 odsto nema penziju. Po podacima Crvenog krsta iz 2013. godine, u Narodnim kuhinjama se  hrani oko 34.500 ljudi, 3.000 više nego prethodne godine. Medju njima je 11.500 dece čiji su roditelji u tranziciji ostali bez posla. Potrebe su, međutim, znatno veće, ali zbog nedostatka sredstava broj korisnika ove pomoći je ograničen. Za 60 odsto korisnika to i jedini obrok dnevno.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 20. februar za Međunarodni dan socijalne pravde na zasedanju u novembru 2007. godine.  Obeležavanje tog datuma započelo je 2009. godine, a na taj dan promovišu se napori na uklanjanju problema siromaštva, isključenosti i nezaposlenosti. Socijalna pravda se zasniva na principima unapređenja borbe protiv siromaštva, promociji prava na rad, jednakosti polova i ostvarenju jednakih šansi za sve.


(BILSV, 24.02.2015)



Odbori LSV | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Prikupljeno više od 25.000 potpisa za ukidanje godišnje registracije traktora

SUBOTICA/BAČKA TOPOLA - Tokom akcije koju je Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula u više od dve stotine mesta u pokrajini, prikupljeno je više od 25.000 potpisa za inicijativu da se ukine zakonska obaveza godišnje registracije poljoprivrednih mašina, saopštili su na današnjoj konferenciji za novinare potpredsednik gradske organizacije LSV Subotica Tibor Murenji i predsednik mesne organizacije LSV u mesnoj zajednici Novo Selo Stevan Tonković.
Odbori LSV | Sreda, 25. 05. 2011. | Komentara: 0

Za Evropski dan parkova - nove sadnice u OŠ

ZRENJANIN - Povodom 24. maja, Evropskog dana parkova, predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton danas je, sa đacima OŠ "Petar Petrović Njegoš", učestvovao u akciji sadnje desetak novih sadnica tuje u parku škole.
Odbori LSV | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Efikasnijim merama do veće poljoprivredne proizvodnje

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za poljoprivredu Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Petar Mihajlov pozvao je danas na konferenciji za novinare Vladu Srbije da ukine obaveznu godišnju registraciju traktora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook