Obezbeđena sredstva za početak rekonstrukcije magistralnog vrelovoda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 05. 2012. | Komentara: 0

Obezbeđena sredstva za početak rekonstrukcije magistralnog vrelovoda

ZRENJANIN - Ministarstvo infrastrukture i energetike Republike Srbije doniralo je 150 miliona dinara bespovratnih sredstava JKP „Gradska toplana“ Zrenjanin za prvu fazu rekonstrukcije magistralnog vrelovoda, a nedavno je potpisan i nov ugovor o nastavku aranžmana sa nemačkim KfW fondom (Razvojna banka Nemačke) koji, pod povoljnim uslovima, kreditira revitalizaciju daljinskih sistema grejanja u 18 gradova Srbije – rekao je u intervjuu za List Zrenjanin Vladimir Tešić, direktor JKP „Gradska toplana”.

Vladimir Tešić

On je tom prilikom istakao da su sredstva dobijena od Ministarstva infrastrukture i energetike bespovratna sredstva, odnosno donacija od 150 miliona dinara, a da KfW aranžman podrazumeva namensko kreditiranje toplana po veoma povoljnim uslovima.
- Početak radova shodno KfW aranžmanu se očekuje naredne godine, do kada će JKP „Gradska toplana“ završiti prvu fazu rekonstrukcije vrelovoda zahvaljujući donatorskim sredstvima – naglasio je Tešić, dodajući da donacija Ministarstva znači da zrenjaninska Toplana neće morati da povuče celokupan kreditni iznos od nemačke razvojne banke za predstojeću sanaciju vrelovoda.

- Rekonstrukcija vrelovoda je sledeći korak u ostvarivanju ušteda na sistemu daljinskog grejanja nakon izgradnje i aktiviranja sopstvenog pogona za proizvodnju toplotne energije – objasnio je Tešić odgovarajući na pitanje šta će rekonstrukcija vrelovoda značiti za Zrenjanince. Prema njegovim rečima magistralni vrelovod u gradu Zrenjaninu je u veoma lošem stanju. Godišnji gubici toplotne energije su oko 14%, što iznosi približno 2.000.000,00 Sm3 gasa, odnosno prevedeno u novčane pokazatelje, JKP „Gradska toplana“ gubi 80.000.000 dinara na godišnjem nivou zbog zastarele infrastrukture. Toplana se zahtevom obratila za pomoć Vladi Republike Srbije, jer se finansijska sredstva neophodna za ovu svrhu ne mogu obezbediti iz sopstvenih izvora ili gradskog budžeta.

-Radovi će početi nakon okončanja postupka javne nabavke, u kom će biti izabran izvođač radova, odnosno čim bude potpisan ugovor sa izabranim izvođačem – najavio je Tešić, dodajući da očekuje da to bude do kraja sledećeg meseca.

(BILSV, 31.05.2012.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook