Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Zrenjanin, 12. mart 2024 - Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.

LSV

Zrenjanin je u periodu između dva popisa stanovništva, za deset godina, izgubio oko 17.000 stanovnika. Mladi odlaze iz našeg grada, jer nemaju mogućnost da se zaposle, a pogotovo da se zaposle u skladu sa svojim interesovanjima i da za svoj rad adekvatno zarađuju. Jedan od najvećih problema je činjenica da Zrenjanin nema univerzitet, pa mladi odlaze da bi se školovali u nekom drugom gradu.

Zato smo odlučili da je krajnje vreme da se ponovo pokrene ova naša dugogodišnja inicijativa. Jedan od direktnih načina da zadržimo mlade ljude u našem gradu, jeste da im pružimo priliku za obrazovanje koje će biti dostupno i onima koji nemaju novca za studiranje u drugom gradu, ali i da obezbedimo raznovrsniju ponudu obrazovnih profila i više mogućnosti za izbor.

Na ovaj način, mladima bi se ponudio konkretan razlog da ostanu u Zrenjaninu, ali bi se privukli i studenti iz drugih sredina.

Osim toga, uticali bismo pozitivno na ekonomski razvoj našeg grada, učinili naš grad konkurentnijim i boljim mestom za život. 

Zrenjanin ima mogućnost za osnivanje univerziteta. Stožer univerziteta bili bi Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ i Visoka tehnička škola strukovnih studija, ali bi se osim Zrenjanina uključila i druga banatska mesta, pre svega Kikinda i Vršac. Banatski univerzitet bi mogao da okupi profesore iz Zrenjanina i regiona koji danas predaju u Novom Sadu, Beogradu i drugim gradovima koji bi onda mogli da prenose znanje u našem gradu.

Ovo je konkretan predlog koji bi značajno unapredio kvalitet života u Zrenjaninu. Očekujemo da lokalna vlast prihvati našu inicijativu i pokrene procedure, ako žele da mladi ljudi ostanu i grade svoju i budućnost našeg grada, da Zrenjanin živi.  Lokalna vlast mora građanima i građankama ponuditi razloge za ostanak. Mi iz LSV – VOJVOĐANI smatramo da je ovo pravi način – ulaganje u obrazovanje i znanje naše omladine.

Bojana Begović
predsednica odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina



Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 06. 2011. | Komentara: 0

Održane sportske igre sremačkih Ligaša

RUMA - Sremački Ligaši su se okupili i ove godine na zajedničkoj proslavi rođendana Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ovaj put datum je bio 25. jun, domaćin Opštinski odbor Ruma, mesto održavanja "Lovački dom" na Borkovačkom jezeru, a slogan ovogodišnjih igara bio je "Ko ti kriv što nisi Sremac".
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 06. 2011. | Komentara: 0

Tomaševac pobednik

ZRENJANIN - GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovao je drugi po redu "Ligaški kotlić", takmičenje u kuvanju riblje čorbe, na kojem je svoje kuvarsko umeće odmerilo 40 ekipa sa 130 kuvara i oko 350 učesnika. Pored ekipa Mesnih odbora Lige učestvovale su i gostujuće ekipe.
Odbori LSV | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Predstavnici LSV Novi Sad dali krv

NOVI SAD - Izvršni odbor Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je jutros akciju dobrovoljnog davanja krvi u okviru koje su se članice i članovi ovog odbora dali krv u Zavodu za transfuziju krvi. Time je obeležen Međunarodni dan dobrovoljnih davalaca krvi, a kako je rekao predsednik IO GrO LSV Novi Sad Robert Kolar, ovaj "mali" gest uzima malo vremena, a nekome će dati puno istog.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook