Osuda grafita mržnje u Šidu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 04. 11. 2014. | Komentara: 0

Osuda grafita mržnje u Šidu

ŠID - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Šid oštro je danas osudio pojavu grafita mržnje koji poziva na proterivanje pripadnika nacionalnih manjina.

LSVŠidske ligašice i ligaši su saopštili i da je taj grafit osvanuo danas na fasadi prodavnice, vlasnika slovačke nacionalnosti, koja se nalazi u sklopu gradske pijace u Šidu.
– OO LSV Šid osuđuje svaki vid rasne, verske i nacionalne netrpeljivosti i apeluje na nadležne organe da se slični incidenti ubuduće spreče, a svaki pokušaj istih najstrožije kazni – istaknuto je u saopštenju.
Dodaje se da, iako se nekima čini bezazleno, ovakvi slučajevi uznemiravanja građana postaju sve učestaliji, kao i da je to zabrinjavajuće za jednu multietničku sredinu kao što je Šid.

(BILSV, 04. 11. 2014)



Odbori LSV | Subota, 07. 05. 2022. | Komentara: 0

LSV traži ostavke zbog urušavanja krova zrenjaninskog pozorišta

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je obrušavanje dela krova zrenjaninskog pozorišta samo još jedan od brojnih primera nesposobnosti lokalnih vlasti. Odgovorni za dešavanja u pozorištu moraju podneti ostavke!
Odbori LSV | Sreda, 04. 05. 2022. | Komentara: 0

Zašto opština Šid finansira osuđenog ratnog zločinca?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva lokalne vlasti u Šidu da prekinu finansiranje udruženja građana koja su osnovali osuđeni ratni zločinci.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2022. | Komentara: 0

Sramotno što se već dve godine čeka na optužnicu protiv osumnjičenih za gradnju fabrike vode u Zrenjaninu

Odbornik u Skupštini grada Zrenjanina i portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ističe da je sramotno što i dve godine posle hapšenja odgovornih lica iz gradske uprave,  zrenjaninskog „Vodovoda i kanalizacije, kao i direktora firme „Gruppo Zilio“, koja je sa gradom Zrenjaninom potpisala ugovor o izgradnji Postrojenja za prečišćavanje vode, ovaj slučaj još nije dobio epilog. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook