Osuda grafita mržnje u Subotici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

Osuda grafita mržnje u Subotici

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je danas osudio pojavu grafita mržnje “Smrt Mađarima” i “Smrt Hrvatima”, koji su osvanuli tokom jučerašnjeg dana na fasadi “Trgoprometa” i trafou “Elektrodistribucije” u centru Željezničkog naselja u Subotici.

Grafit

- Ovaj vid ispoljavanja međunacionalne netrpeljivosti nije primeren za Suboticu kao grad u kom vekovima zajedno - jedni s drugima, a ne jedni pored drugih - žive građani i građanke različitih nacionalnih i konfesionalnih opredeljenja – navodi se u saopštenju. Naovodi se i da ovaj ovaj pojedinačni slučaj narušavanja javnog reda i mira nije samo tek manifestacija urbane nekulture, već i procesa fašizacije društva u kom živimo, a na šta naročito u poslednje vreme upozorava LSV.

- Subotičani i Subotičanke veoma dobro znaju koliko mnogo vremena je potrebno da se skladni međunacionalni odnosi izgrade i očuvaju, a kako malo da se naruše. Zato zahtevamo da Policijska uprava Subotica otkrije ko su počinioci ovog prekršaja, kako nam se sutra ne bi dogodile scene koje smo ovih dana videli u Novom Sadu, prilikom napada na hrvatske navijače – piše u saoptenju.

(BILSV, 01.02.2012.)



Odbori LSV | Petak, 15. 04. 2011. | Komentara: 0

Akcija protiv godišnje registracije traktora u Aracu i Bajši

ZRENJANIN/BAČKA TOPOLA - Aktivisti Gradsko odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i Mesnog odbora Aradac danas su ispred mesne kancelarije u tom mestu prikupljali potpise podrške i promovisali inicijativu za izmenu odluke Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom poljoprivredne mehanizacije.
Odbori LSV | Petak, 15. 04. 2011. | Komentara: 0

Kome smeta što Zrenjanin ima budućnost?

ZRENJANIN - U noći između srede i četvrtka, 13. i 14. aprila, nepoznati vandali uništili su city light reklamu na Trgu dr Zorana Đinđića u Zrenjaninu, na kojoj je postavljen plakat Lige socijaldemokrata Vojvodine na kom piše: "Zrenjanin ima budućnost", saopštio je danas Gradski odbor LSV Zrenjanin.
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Smanjiti troškove poljoprivrednika

KIKINDA - Otvarajući konferenciju za novinare koja je bila posvećena akciji Lige socijaldemokrata za ukidanje obavezne godišnje registracije traktora, predsednik Gradske organizacije LSV Kikinda Miloš Šibul rekao je da je osnovi cilj ove akcije da se smanje troškovi poljoprivrednika, koji i ovako imaju velike namete.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook