Osuda skrnavljenja imovine Jevrejske opštine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 01. 2012. | Komentara: 0

Osuda skrnavljenja imovine Jevrejske opštine

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu najoštrije je danas osudila skrnavljenje imovine Jevrejske opštine u Zrenjaninu i izrazila svoju zabrinutost zbog ovakvih događaja, kojima se šalje loša poruka svim nacionalnim zajednicama u Zrenjaninu.

Zrenjanin- Pozivamo nadležne institucije da pronađu počinioce i utvrde njihovu odgovornost – navodi se u saopštenju. Takođe piše da je Zrenjanin kuća svih svojih građanki i građana, bez obzira na nacionalnu, versku i rasnu pripadnost i da su Zrenjaninke i Zrenjaninci oduvek bili ponosni na multikulturalnost, multikonfesionalnost i međusobnu toleranciju u kojoj žive i koji su najveće bogatstvo te sredine.

- Naš zajednički zadatak je da negujemo njeno istorijsko i kulturno nasleđe, a ovakve poruke mržnje u Zrenjaninu, kao odraz pojedinačnog nemara, nekulture i nevaspitanja, nećemo tolerisati niti prećutkivati – piše u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 05.01.2012.)



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook