Paljov: Gde je nestala briga SVM za Vojvodinu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 15. 09. 2015. | Komentara: 0

Paljov: Gde je nestala briga SVM za Vojvodinu?

ZRENJANIN - Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Adam Paljov upitao je danas Savez vojvođanskih Mađara gde je nestala njihova briga za interese Vojvodine.

LSV

Paljov je na konferenciji za novinare Gradskog odbora LSV Zrenjaanin kritikovao SVM zbog toga što na brojnim zrenjaninskim javnim preduzećima i ustanovama nije istaknuta zastava Vojvodine, a SVM je deo vladajuće koalicije. On je ocenio da je borba pojedinaca iz SVM za pozicije u lokalnoj vlasti stavila u drugi plan borbu za interese Vojvodine.

- Pozivamo funkcionere Saveza vojvođanskih Mađara da se što pre prisete kako izgleda zastava Vojvodine i da učine sve što je u moći jedne vladajuće partije da se vrate znamenja Vojvodine na zgrade javnih institucija u Zrenjaninu. Ako se zaboravi zastava Vojvodine, šta je sledeće na redu? Vojvodina? Njena autonomija? - upitao je Paljov.

On je podsetio da je Ustavom Srbije Vojvodini garantovan autonoman status i da LSV nije zadovoljna obimom te autonomije. Takođe, istakao je i da je Ustavom Vojvodini poverena nadležnost Odluke o grbu i zastavi Autonomne Pokrajine.

- Poslednjih meseci smo svedoci da se i ovo malo pravo pokrajine često krši. Zrenjanin je dobar primer za to. Zastava AP Vojvodine se ne viori na mnogim javnim preduzećima i ustanovama kojima je grad Zrenjanin osnivač. Pokrajinska zastava je izostala i na jarbolu na novouređenom gradskom Trgu. Često izostaje i prilikom zvaničnih sastanaka gradskih institucija. Ovakvo ponašanje je u Zrenjaninu već viđeno od strane političara sa političke desnice i to nas ne iznenađuje, ali ovom prilikom postavljamo pitanje funkcionerima SVM, gde je nestala njihova briga za interese Vojvodine  - istakao je vojvođanski poslanik LSV.

(BILSV, 15.09.2015)



Odbori LSV | Petak, 21. 07. 2023. | Komentara: 0

Dom vojske koji propada srediti i pretvoriti u mesto za kulturne događaje i okupljanje mladih

Zgrada Doma vojske u centru Zrenjanina, koja je pod prethodnom zaštitom, godinama se ne koristi niti održava te je posledično u lošem stanju, upozorava predsednik Gradskog odbora LSV-Vojvođani Zrenjanin Dejan Čapo.
Odbori LSV | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Nadležni da hitno uklone sramne plakate sa likom ratnog zločinca Mladića u Novom Sadu

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih da u najkraćem mogućem roku sa Keja uklone sramne plakate sa likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, kojim je zabranjena fašistička organizacija „Obraz“ naružila naš grad i uvredila i ponizila građanke i građane Novog Sada i to na dan obeležavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici.
Odbori LSV | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pokrajinski sekretar Sakalaš mora da spreči kršenja Ustava na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani uputila je dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim ga upoznaju sa višemesečnim neisticanjem zastave Autonomne pokrajine Vojvodine na zgradi Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu, čime se flagrantno krši Ustav Republike Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook