Pobeda LSV: Jezik društvene sredine ulazi u škole

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 05. 07. 2016. | Komentara: 0

Pobeda LSV: Jezik društvene sredine ulazi u škole

ZRENJANIN - Posle dugotrajnog insistiranja Lige socijaldemokrata Vojvodine, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije nedavno je u postupak odabira izbornog predmeta u osnovim školama uvrstilo i jezik nacionalne manjine sa elementima nacionalne kulture, izjavio je danas odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton. 

LSV

Marton, koji je bio pokrajinski poslanik i član Odbora za kulturu i obrazovanje Skupštine AP Vojvodine, istakao je da je na ovaj način u velikoj meri prihvaćena inicijativa LSV. 

- Devedesete godine su nam pokazale da nacionalna isključivost ima razarajući efekat na društvo. Posebno naglašavam da obrazovanje mladih ima veliku važnost u stvaranju zdravog društva. Godinama unazad Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira na uvođenju jezika društvene sredine u osnovnim školama u Vojvodini. Na taj način bi se mladi upoznali sa osnovama jezika, ali i tradicijom i kulturom zajednica koje u Vojvodini žive. Praksa izučavanja ovog predmeta postojala je u Vojvodini do devedesetih godina i davala je odlične rezultate – podsetio je Marton na konferenciji za novinare.

On je dodao da će ligaši pratiti realizaciju i programske aktivnosti vezane za ovaj  predmet u osnovnim školama i nastaviti aktivnosti u pravcu jačanja duha tolerancije i interkulturalnosti u našem obrazovnom sistemu.
(BILSV, 05.07.2016)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook