Počinje rešavanje problema u Peščari

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Počinje rešavanje problema u Peščari

SUBOTICA – U Mesnoj zajednici „Peščara“ oko 40 odsto stanovništva nema vodovod, 60 odsto kanalizaciju, a od 70 ulica svega 18 je asfaltirano. Na prošlonedeljnoj sednici lokalnog parlamenta usvojen je Generalni plan regulacije koji nudi rešenja za komunalne probleme.

Subotica

Đorđe Dragojlović, predsednik Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Peščara, On kaže da je taj plan veoma značajan zato što predstavlja pomak dalje i jednu mogućnost da se sada počnu rešavati nagomilani. Dodao je da su možda urbanisti mogli i meštane da pitaju za mišljenje.

– Plan je dobar jer nudi rešenje i za one slučajeve koje do sada nismo mogli naći i sa kojima smo gubili vreme, objašnjavajući se sa gradskim instancama i institucijama. Kojojm brzinom i na koji način će se to rešavati, to naravno zavisi od finansijskih mogućnosti – rekao je Dragojlović. On se nada da će se sada konačno nešto od komunalne infrastrukture u Peščari graditi i parama iz gradskog budžeta, a ne kao do sada - samo novcem iz džepa stanovnika Peščare.

(BILSV, 24. 11. 2011.)



Odbori LSV | Sreda, 14. 11. 2012. | Komentara: 0

Novi vandalizam u Pančevu

Tokom protekle noći ponovo je skinuta zastava AP Vojvodine sa jarbola na visini od sedam metara.
Ligašice i ligaši u Pančevu su 27. oktobra protestvovali ispred Policijske uprave jer tokom tri godine nisu pronađeni počinioci nijednog od trinaest napada na LSV u ovom mestu.
Odbori LSV | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Petrovački: Dan grada Pančeva treba da bude 28. februar

PANČEVO - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo smatra da bi, umesto 8. novembra, koji se od 2001. godine slavi kao Dan grada Pančeva, za novi praznik bio mnogo prikladniji 28. februar, kada je 1794. godine, po ukazu austrijskog cara Franca Prvog, Pančevo dobilo status slobodnog carskog grada.
Odbori LSV | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Fašizma je u Srbiji sve više

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upozorava da je fašizam danas u Srbiji prisutan i da ga ima sve više, zahvaljujući pre svega nezainteresovanosti nadležnih državnih organa.  



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook