Fašizma je u Srbiji sve više

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Fašizma je u Srbiji sve više

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upozorava da je fašizam danas u Srbiji prisutan i da ga ima sve više, zahvaljujući pre svega nezainteresovanosti nadležnih državnih organa. 

LSV

Tim povodom, zrenjaninski ligaši danas su organizovali akcije na dvema lokacijama u Zrenjaninu – na Bagljašu i u centru grada. U razgovoru sa građanima, ligašice i ligaši su Zrenjanincima pokazali da današnji dan ne treba zaboraviti i da svi zajedno treba da radimo na tome da živimo mirno i skladno u Zrenjaninu, u multinacionalnoj i multikonfesionalnoj Vojvodini i da ljudi ne treba da se dele, osim na poštene i nepoštene, na časne i nečasne, na dobre i loše.

- Nedopustivo je da Zrenjanin, kao grad u kojem živi preko dvadeset nacija i u kojem se priča na četiri službena jezika, ruže grafiti u kojima su ispisane poruke mržnje i koji pozivaju na netoleranciju. Podsećamo da smo kroz nekoliko akcija prekrečavanja tokom godine ukazivali nadležnima da je neophodno da se otkriju odgovorni za ovakva dela, a da je takve natpise potrebno obrisati. Na žalost, ostali smo usamljeni u tome – rekla je poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Nataša Lalić. Ona je dodala da će LSV istrajati u borbi da Zrenjanin bude kuća za sve svoje građane i građanke.

- Uspeli smo da se izborimo da se zabrane Nacionalni stroj i Obraz, ali očigledno je da pojedinci i dalje rade kroz druge fašističke organizacije. Svakodnevno se poziva na rušenje autonomije Vojvodine, pale se zastave drugih zemalja i Vojvodine. Osim toga, u knjižarama se nalazi na stotine fašističkih naslova, a da na to niko ne reaguje. Dakle, fašizam je i dalje veoma živ u našem društvu – naglasila je Lalićeva.

Ona ukazala da Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je pogrešno da se Srbija danas odriče svoje antifašističke prošlosti, a napomenula da je antifašizam osnovni temelj Evropske unije.
- Liga socijaldemokrata Vojvodine i Nenad Čanak se, za razliku od drugih političkih partija, jasno i principijelno bore protiv fašizma, počevši od antiratnih pokreta devedesetih do danas – zaključila je Nataša Lalić.

(BILSV, 09.11.2012)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook