Fašizma je u Srbiji sve više

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Fašizma je u Srbiji sve više

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upozorava da je fašizam danas u Srbiji prisutan i da ga ima sve više, zahvaljujući pre svega nezainteresovanosti nadležnih državnih organa. 

LSV

Tim povodom, zrenjaninski ligaši danas su organizovali akcije na dvema lokacijama u Zrenjaninu – na Bagljašu i u centru grada. U razgovoru sa građanima, ligašice i ligaši su Zrenjanincima pokazali da današnji dan ne treba zaboraviti i da svi zajedno treba da radimo na tome da živimo mirno i skladno u Zrenjaninu, u multinacionalnoj i multikonfesionalnoj Vojvodini i da ljudi ne treba da se dele, osim na poštene i nepoštene, na časne i nečasne, na dobre i loše.

- Nedopustivo je da Zrenjanin, kao grad u kojem živi preko dvadeset nacija i u kojem se priča na četiri službena jezika, ruže grafiti u kojima su ispisane poruke mržnje i koji pozivaju na netoleranciju. Podsećamo da smo kroz nekoliko akcija prekrečavanja tokom godine ukazivali nadležnima da je neophodno da se otkriju odgovorni za ovakva dela, a da je takve natpise potrebno obrisati. Na žalost, ostali smo usamljeni u tome – rekla je poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Nataša Lalić. Ona je dodala da će LSV istrajati u borbi da Zrenjanin bude kuća za sve svoje građane i građanke.

- Uspeli smo da se izborimo da se zabrane Nacionalni stroj i Obraz, ali očigledno je da pojedinci i dalje rade kroz druge fašističke organizacije. Svakodnevno se poziva na rušenje autonomije Vojvodine, pale se zastave drugih zemalja i Vojvodine. Osim toga, u knjižarama se nalazi na stotine fašističkih naslova, a da na to niko ne reaguje. Dakle, fašizam je i dalje veoma živ u našem društvu – naglasila je Lalićeva.

Ona ukazala da Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je pogrešno da se Srbija danas odriče svoje antifašističke prošlosti, a napomenula da je antifašizam osnovni temelj Evropske unije.
- Liga socijaldemokrata Vojvodine i Nenad Čanak se, za razliku od drugih političkih partija, jasno i principijelno bore protiv fašizma, počevši od antiratnih pokreta devedesetih do danas – zaključila je Nataša Lalić.

(BILSV, 09.11.2012)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook