Pod hitno doći do efikasnog i brzog sistema obaveštavanja građana o nevremenu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 08. 2023. | Komentara: 0

Pod hitno doći do efikasnog i brzog sistema obaveštavanja građana o nevremenu

NOVI SAD - Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar uglavnom se slaže s mišljenjem građana da reakcija i spremnost za nevreme koje nas je zadesilo pre dve nedelje nisu na zavidnom nivou. On ističe da je očigledno da kasnimo s donošenjem odluka koje su u skladu s današnjim vremenom i klimatskim promenama koje su definitivno prisutne, te da se što pre mora pronaći način za efikasno obaveštavanje građana.

LSV

- U drugom gradu po veličini u državi je neophodno, posebno kada kažemo da je sedište IT industrije, doneti neke moderne i efikasne načine obaveštavanja svih građana. Nije upitno da se građani mogu informisati preko društvenih mreža ili praćenjem radara, ali zašto bi neko tokom radnog vremena ili drugih svojih obaveza sedeo i pratio radar. Jasno je da je moguće doći do efikasnog i brzog sistema obaveštavanja, i to je obaveza gradske vlasti i to mora pod hitno da se uradi - poručuje Kolar. 

On se nada da su ove oluje bile poslednja opomena da se treba raditi na obaveštavanju građana. Ističe da je neophodno baviti se ozelenjavanjem, a ne gradnjom dvadesetospratnica na obali u gradu koji sve više ostaje bez kiseonika i koji je u poslednjem nevremenu ostao bez više od 2.000 stabala.

(SzILSV-Vojvođani, 03.8.2023)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook