Podrška za OSI i personalnu asistenciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 03. 2016. | Komentara: 0

Podrška za OSI i personalnu asistenciju

NOVI SAD – Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić i predsednica Centra „Živeti uspravno“ mr Milica Ružičić-Novković potpisali su danas Memorandum o razumevanju važnosti uvođenja servisa personalnih asistenata u sistem socijalne zaštite Grada Novog Sada i stvaranje drugih preduslova za samostalni život Novosađanki i Novosađana sa invaliditetom.


 
Memorandumom se GrO LSV Novi Sad obavezala da će se založiti da Skupština Grada Novog Sada, nakon svog sazivanja, među prvim odlukama usvoji Izmenu Odluke o socijalnoj zaštiti u kojoj će biti definisani kriterijumi i minimalni standardi za pružanje i finansiranje servisa personalnih asistenata za osobe sa invaliditetom, kao i to da se za nju na godišnjem nivou, kroz budžetsku liniju 472, odvoji minimalno 0,1 odsto godišnjeg gradskog budžeta. Na taj način bi minimalno 50 korisnica i korisnika moglo, po kriterijumima utvrđenim Zakonom i Pravilnikom o bližim uslovima i standardima za pružanje usluga socijalne zaštite, moglo da je koristi.
 

(BILSV, 28.03.2016)



Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.
Odbori LSV | Nedelja, 17. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton: Zrenjaninom se vlada nasiljem. Ova vlast mora da ode!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da su se građani preksinoć u tom gradu okupili po 18. put jer su protiv nasilja, protiv nasilne vlasti koja već duže od deceniju čini sve da građanke i građani Zrenjanina ne žive normalno. 
Odbori LSV | Subota, 16. 09. 2023. | Komentara: 0

Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva, koji je napadnut pre nekoliko dana. Ona je na 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je nazvala slobodnom zonom, navela da su svi koji su došli odabrali da budu slobodni. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook