Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Zrenjanin, 24. april 2024 - Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.

LSV

U zahtevu se ističe da lokalna vlast, na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom i načelnikom gradske uprave Nenadom Domjeskovim, krši pravne akte Srbije i da je potrebno sprovesti zakonske aktivnosti da bi takvo ponašanje prestalo.

Tekst zahteva prenosimo u celosti.

Republika Srbija
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice

ZAHTEV

Poštovani gospodine Sakalaš,

Ovim putem Vas informišemo da je sa zgrade Skupštine grada Zrenjanina ponovo uklonjena zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Kao što znate, gradonačelnik Simo Salapura i načelnik gradske uprave Nenad Domjeskov mesecima su kršili Ustav Srbije, Zakon o nadležnostima AP Vojvodine i Statut  AP Vojvodine i izbegavali isticanje zastave naše pokrajine.

Tražimo da hitno reagujete i obezbedite poštovanje propisa.

Šaljemo Vam fotografiju na kojoj se jasno vidi da zastave AP Vojvodine nema.

To ćemo činiti svakog dana, u nadi da ćete iskoristiti sva zakonska sredstva koja imate i obezbediti poštovanje propisa u gradu Zrenjaninu.

Odbornička grupa
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook