Poljoprivrednici su hteli vožnju do Beograda, a ne blokade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici su hteli vožnju do Beograda, a ne blokade

KIKINDA - Predsednik Gradskog odbora LSV Kikinda Miloš Šibul danas je, nakon što je sa svojim paorima proveo dan i noć u Žitištu, na konferenciji za novinare izneo zvanične stavove LSV u vezi sa  zemljoradničkim protestima.

"Liga socijaldemokrata Vojvodine razume protest vojvođanskih poljoprivrednika jer je njihov, i onako težak materijalni položaj, još više otežan izostankom obećanih subvencija, te je time istrošeno svo njihovo strpljenje. Očekujemo da Ministarstvo poljoprivrede Srbije koje se na tako težak potez odlučilo pod pritiskom krize, u razgovoru sa predstavnicima poljoprivrednika hitno nađe način kako bi olakšalo situaciju sa kojom se oni već dugo nose i koja je sada kulminirala " naveo je Šibul. On je dodao da je veoma je važno i da vojvođanski poljoprivrednici koji su noć i dan proveli na traktorima, u protestu, smognu snage da dijalogu pristupe bez tenzija i konflikata.

"Treba da budu svesni svih ekonomskih teškoća sa kojima se država susreće i nosi. To je najbolji, najbrži i jedini put za rešenje ove krize " zaključio je Šibul. On je tom prilikom upoznao novinare sa trenutnom situacijom na terenu i istakao da namera vojvođanskih poljoprivrednika nijednog momenta nije bila blokada puteva već protestna vožnja traktorima do Beograda, a da je policija ta koja ih je sprečila u tome i prouzrokovala blokade, čime je grubo prekršeno osnovno ustavno pravo  na slobodu kretanja.

(BILSV, 31. 05. 2011.)




Odbori LSV | Petak, 14. 01. 2022. | Komentara: 0

Beogradu metro, a pruge u Vojvodini na doboš

Liga socijaldemokrata Vojvodine, kao i svi građani Vojvodine, izražavaju veliko nezadovojstvo zbog informacija da je „Infrastruktura železnice Srbije“ ponudila  na aukcijsku prodaju šine, stari kolosečni pribor i skretnice koje se nalaze na 15 železničkih pruga, uglavnom u Banatu i Bačkoj. Na taj način će u zaborav otići neke od njih, poput pruge Sečanj - Jaša Tomić i Zrenjanin - Vršac.
Odbori LSV | Petak, 24. 12. 2021. | Komentara: 0

Grujić: Zašto subvencijama pokrivati gubitke Toplane?

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde Miroslav Grujić kritikovao je odluku gradskog parlamenta da se gubici iz redovnog poslovanja JP „Toplana“ pokrivaju subvencijama.
Odbori LSV | Utorak, 30. 11. 2021. | Komentara: 0

LSV neće učestvovati u obesmišljavanju Skupštine opštine Žitište

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće učestvovati na današnjoj sednici Skupštine opštine Žitište pošto ne želi da učestvuje u urušvanju uloge Skupštine opštine sazivanjem sednica Skupštine po hitnom postupku i kada ne postoje opravdani razlozi za to.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook