Predsednik Skupštine grada Zrenjanina da podnese ostavku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2013. | Komentara: 0

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina da podnese ostavku

ZRENJANIN - Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina Vladimir Milošev ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je prošla sednica Skupštine pokazala da stranke koje su na vlasti nemaju politički kapacitet da odgovorno vode grad i brinu o interesima građana i građanki.

LSV

Da li postoji većina u Skupštini?

- Na ovoj sednici smo bili svedoci skandaloznog poniženja svih odbornika i odbornica Skupštine, kao i svega onoga što je ostalo od parlamentarizma u Zrenjaninu. Nepripremljene tačke dnevnog reda, zbog čega se odustalo od nekoliko desetina njih, kršenje Odluke o Zaštitniku građana, pauze u radu od preko sat vremena su samo neki od razloga zbog kojih Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da predsednik Skupštine Zrenjanina, njegov zamenik i sva tri pomoćnika daju ostavke na svoje funkcije. Neverovatno je da pet ljudi i njihove službe nisu u stanju, posle skoro godinu dana, da pripreme sednicu Skupštine grada jednom u tri meseca - rekao je Milošev.

Dodao je i da je bilo očigledno nejedinstvo pozicije, čiji su odbornici glasali jedni protiv drugih i protivno odlukama šefa najveće odborničke grupe pozicije i upitao da li još uvek postoji vladajuća većina u Skupštini grada Zrenjanina.

Fabrika vode nepoželjna,
a akva park preko potreban


- Smatramo skandaloznom i konfuziju koju su ovih dana stvorile u međustranačkim prepucavanjima SNS i DSS, a u vezi sa fabrikom vode. Upozoravamo i gradonačelnika i direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin da ovakve izjave mogu uticati da nemačka kompanija “Vasertehnik” odustane od svoje investicije, ako to već nije i učinila i da će na taj način biti oteran investitor iz našeg grada. A sve zbog toga što dve partije ne mogu da se dogovore oko direktorske fotelje, na koju, očigledno, obe misle da polažu tapiju - izjavio je Milošev.

Upozorio je da postoji mogućnost da je po mišljenju DSS-a fabrika vode nepoželjna investicija, a akva park preko potrebna.

- U međuvremenu, građani i građanke Zrenjanina i dalje ne smeju da piju vodu iz česme, a većina njih nema rešeno ni pitanje kanalizacije - istakao je odbornik LSV.

Milošev je dodao da će ligaši i ligašice insistirati i da se utvrdi odgovornost za oduzimanje mandata odborniku Tiboru Vašu, koga je Upravni sud, poništavanjem odluke zrenjaninske Skupštine, vratio u odborničku klupu. On je upozorio da LSV neće ćutati pred demonstracijom nezakonite sile i bahatosti i da će se tražiti da se odgovorni kazne u skladu sa zakonom.

(BILSV, 26.03.2013)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook