Prekomponovana vlast i u Opovu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 25. 04. 2013. | Komentara: 0

Prekomponovana vlast i u Opovu

OPOVO – Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Opovo, koalicija grupe građana Milorad Soldatović, DS i SDPS sa SNS i URS  izglasala je razrešenje predsednika Skupštine opštine Opovo, funkcionera Lige socijaldemokrata Vojvodine Petra Horvata.

LSV

Obrazlažući zahtev za njegovom smenom, predsednik opštine Opovo Milorad Soldatović je ukazao da su političke okolnosti u zemlji takve da bi za tu opštinu bilo korisno da politička partija kao što je SNS učestvuje u vlasti. Ni on, kao ni ostali odbornici, čak ni predstavnici SNS, nisu imali nikakve konkretne zamerke na rad Horvata i čak su pozvali LSV da ostane deo koalicije. Horvat, koji je sam predsedavao sednicom u trenutku kada se raspravljalo o njegovoj smeni, rekao je samo da će on i LSV Opovo odlučiti o svom daljem statusu u lokalnom parlamentu i o toj odluci obavestiti koalicione partnere, a zatim su, nakon glasanja, odbornici LSV napustili sednicu.
 
(BILSV, 25. 04. 2013.)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook