Prvi energetski efikasan vrtić u Žablju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 18. 09. 2015. | Komentara: 0

Prvi energetski efikasan vrtić u Žablju

ŽABALJ - Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Nenad Stanković pohvalio je Predškolsku ustanovu „Detinjstvo“ iz Žablja jer je to prva ustanova koja je realizovala bespovratna sredstva na osnovu konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekta povećanja energetske efikasnosti u objektima javne namene.

LSV

U vrtiću „Detinjstvo“ je sredstvima sekretarijata i Opštine Žabalj zamenjena fasadna stolarija. Prema rečima direktorke „Detinjstva“ Svetlane Boškov, staroj stolariji su dotrajali mehanizmi za otvaranje i zatvaranje, kao i sama konstrukcija, a na novu se čekalo više od deset godina.

Pokrajinski sekretar je u pratnji predsednika opštine Čedomira Božića i predsednika Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj Jovana Panića obišao radove i tom prilikom su konstatovali da će se na ovaj način ostvariti velika ušteda u grejanju i hlađenju objekta, a istovremeno će biti povećana bezbednost dece u ustanovi.

Podsetimo, zbog većeg interesovanja roditelja i povećanog broja upisane dece, početkom školske godine je u vrtiću „Maslačak“ u Gospođincima počela da radi nova grupa u kojoj boravi 29 mališana, uzrasta od tri do pet godina. Kako navode u PU „Detinjstvo“, vaspitači su prošle godine jednom nedeljno održavali "radionice-pričaonice" koje su bile veoma posećene, i na kraju rezultirale ovolikom broju dece.

(BILSV, 18.09.2015)




Odbori LSV | Petak, 26. 04. 2013. | Komentara: 0

Šansa za mlade i obrazovane Irižane

IRIG - Jedino javno preduzeće u opštini Irig, JP "Komunalac" nedavno je dobilo novi Statut, usklađen sa novim Zakonom o javnim preduzećima, kojim je predviđeno ukidanje upravnih odbora i izbor direktora na konkursima, što bi trebalo da dovede do profesionalizovanja upravljanja javnim sektorom. 
Odbori LSV | Petak, 26. 04. 2013. | Komentara: 0

Javno pitanje DSS-u: Da li je tačno da ste odustali od sednice o potvrđivanju Sporazuma između Beograda i Prištine jer nemate podršku koalicionih partnera?

NOVI SAD - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine javno postavlja pitanje Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije (DSS) da li je tačno da su odustali od inicijative za sazivanje sednice Skupštine grada na kojoj bi se raspravljalo o potpisivanju Sporazuma između Beograda i Prištine, zato što bi to dovelo do pada gradske vlasti?
Odbori LSV | Četvrtak, 25. 04. 2013. | Komentara: 0

Ligaši osvojili Savete MZ Dupljaja i Crvena Crkva

BELA CRKVA – Na izborima za Savete mesnih zajednica Dupljaja i Crvena Crkva, održanim prethodnog vikenda, Liga socijaldemokrata Vojvodine postigla su odličan rezultat, na osnovu kojeg će imati i predsednike tih Saveta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook