Prvi energetski efikasan vrtić u Žablju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 18. 09. 2015. | Komentara: 0

Prvi energetski efikasan vrtić u Žablju

ŽABALJ - Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Nenad Stanković pohvalio je Predškolsku ustanovu „Detinjstvo“ iz Žablja jer je to prva ustanova koja je realizovala bespovratna sredstva na osnovu konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekta povećanja energetske efikasnosti u objektima javne namene.

LSV

U vrtiću „Detinjstvo“ je sredstvima sekretarijata i Opštine Žabalj zamenjena fasadna stolarija. Prema rečima direktorke „Detinjstva“ Svetlane Boškov, staroj stolariji su dotrajali mehanizmi za otvaranje i zatvaranje, kao i sama konstrukcija, a na novu se čekalo više od deset godina.

Pokrajinski sekretar je u pratnji predsednika opštine Čedomira Božića i predsednika Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj Jovana Panića obišao radove i tom prilikom su konstatovali da će se na ovaj način ostvariti velika ušteda u grejanju i hlađenju objekta, a istovremeno će biti povećana bezbednost dece u ustanovi.

Podsetimo, zbog većeg interesovanja roditelja i povećanog broja upisane dece, početkom školske godine je u vrtiću „Maslačak“ u Gospođincima počela da radi nova grupa u kojoj boravi 29 mališana, uzrasta od tri do pet godina. Kako navode u PU „Detinjstvo“, vaspitači su prošle godine jednom nedeljno održavali "radionice-pričaonice" koje su bile veoma posećene, i na kraju rezultirale ovolikom broju dece.

(BILSV, 18.09.2015)




Odbori LSV | Utorak, 15. 01. 2013. | Komentara: 0

Matić: Vojvodina na prvom mestu

ZRENJANIN – Vojislav Matić biće kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine na predstojećim ponovljenim pokrajinskim izborima u izbornoj jedinici 17, predviđenim za 17. februar, potvrđeno je danas u zrenjaninskom odboru LSV.
Odbori LSV | Utorak, 08. 01. 2013. | Komentara: 0

Nedopustivo ponašanje u vezi sa izborima za mesne zajednice

ZRENJNIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton, komentarišući pomeranje datuma izbora za mesne zajednice, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da savremena praksa raspisivanja izbornog procesa u zemljama sa demokratskom tradicijom podrazumeva jasno naznačene procedure i strogo poštovanje termina, a da je zrenjaninska izborna praksa još uvek daleko od evropske.
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 01. 2013. | Komentara: 0

Vlast pogazila reč i postavila direktora javnog preduzeća sa srednjom školom

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu ocenila je danas da je odluka Skupštine grada Zrenjanina da na mesto direktora JP "Turistički centar" može doći osoba sa završenom srednjom stručnom spremom skandalozna.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook